De fototentoonstelling ‘Auto’s van Toen’ in bezoekerscentrum Amstelveen InZicht heeft tot nu toe 650 bezoekers getrokken. De gemeente noemt dat een succes. Er kwamen minder dan één promille van de bevolking. Om dat te voeren schreef het centrum een prijsvraag uit.

De expositie is nog tot en met vrijdag 12 april te bewonderen in het centrum aan het Stadsplein, boven de bibliotheek en boekhandel Venstra.

Louwman

Er is door Amstelveen InZicht een prijsvraag bedacht om het volgens de gemeente grote animo voor de expositie te vieren. Men moet raden hoeveel auto’s er op een foto staan. Onder de deelnemers die het juiste aantal raden, verloot Amstelveen InZicht vier kaartjes voor het Louwman Museum waar de oudste privécollectie automobielen ter wereld staat.

Klassiekers

De tentoonstelling laat foto’s en videobeelden uit het gemeentearchief zien van oude voertuigen die vroeger in het Stadshart (zoals dat nu wordt genoemd) en op de Rijksweg A9 reden. Er is bijvoorbeeld een foto genomen rond 1963, waar auto’s langs de Meanderflats reden die toen nog in aanbouw waren. In het bezoekerscentrum Amstelveen InZicht kunnen bewoners overigens informatie vinden en vragen stellen over de werkzaamheden aan de A9 en de vernieuwing van het Stadshart. Het bezoekerscentrum is allen geopend op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Plus op de eerste zaterdagmiddag van de maand, zelfde tijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.