Als er meer internationale bedrijven naar Amstelveen komen, moeten die zelf maar voor husvesting van hun werknemers zorgen. Dat kan dan binnen hun bedrijfsruimte. Dat gaat de fractie van Actief voor Amstelveen (AVA) per motie aan de gemeenteraad woensdag voorstellen.

Overigens heeft dat wel invloed op bestemmingplannen, maar daar moet de gemeente dan maar ruimhartig mee omgaan, vindt te fractie. En dat zou allemaal moeten staan in de omgevingsvisie, zegt AVA.

Woningmarkt

Door mogelijke verandering van wetgeving kan uitbreiding van internationale bedrijven in Amstelveen een reële optie zijn, zegt de fractie. En dat nog een mogelijk wettelijk vastgelegde versoepeling voor expats, waardoor hun aantal hier alleen maar toeneemt, verwacht Actief voor Amstelveen. Terwijl de woningmarkt nu al wordt gekenmerkt door krapte, hoge huren en dito koopprijzen.

Internationaal

De gemeente heeft een internationaal karakter en doet er veel aan dat te behouden door internationale bedrijven en hun werknemers te faciliteren, vindt AVA. En nationale bedrijven gaan volgens de fractie geregeld aan Amstelveen voorbij, omdat hun werknemers hier geen woonruimte kunnen bemachtigen. Er zouden meer kantoorgebouwen geschikt gemaakt moeten worden voor meerdere functies inclusief wonen, vindt de fractie. “Een combinatie van werken en wonen (Campus)”, ziet zij als een weg om beide problemen aan te pakken.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.