Woensdag 28 maart is er van 13.30 tot 15.00 uur in Valkhof bij SAKB Kunstlokaal (Ouderkerkerlaan 15) een workshop waar men de traditionele Japanse dans kan ontdekken. Die wordt verzorgd door Jacop van de Japanse Gemeenschap.

Het uiten van emoties, flexibiliteit en gracieus bewegen is de kern van het traditionele Japanse dansen.

Meester

‘Meester’ Senyumeji Nishikawa, hoofd van Nishikawa School of Japanese Dance, laat mensen kennis maken met deze kunstvorm. Iedereen is welkom, maar er zijn voor de workshop maar vijftien plaatsen beschikbaar.

Senyumeji Nishikawa ging op 6-jarige leeftijd naar de Head Family Nishikawa School. Op haar 13e werd ze benoemd tot opvolger en op haar 21ste kreeg ze de titel ‘meester’. Aan de Faculteit der Kunsten van de Nihon Universiteit (Tokio), studeerde ze Japanse Dans. Ze verhuisde in 2005 naar Duitsland en geeft sinds 2015 in haar woonplaats Frankfurt les in Japanse Dans en kimonokleding. Om de Japanse cultuur te verspreiden trad ze onder meer al op in het Vaticaan, Londen, Amsterdam en verse andere plaatsen in Europa.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.