Als wethouder en als vrouw opende Floor Gordon in Huis Elsrijk vrijdagmiddagmiddag de daar gehouden Vrouwendag (8 maart). Zij constateerde in een stadsbestuur te zitten met verder alleen mannen en vond dat ook vrouwen serieus moeten worden genomen, zonder bijvoorbeeld voor de hoog geplaatsten een quotum af te dwingen. “Dan zijn wij bezig met de kwantiteit en niet met de kwaliteit”, zei ze.

Juist die laatste kunnen vrouwen aan de gemeenschap toevoegen, vond Gordon.

Onafhankelijk

Het publiek bestond uit veelkleurig geklede dames. Iets heel anders dan bij mannen, vond ze, die ongetwijfeld in driedelig grijs of wat daarop lijkt zouden zijn gekomen. “Wij voegen als vrouwen iets toe.” Haar eigen man is een Amerikaanse Nederlander. Zij pleitte voor gelijkwaardigheid van bijvoorbeeld de 144 nationaliteiten die Amstelveen rijk is. En voor het niet discrimineren van vrouwen. Zelf heeft zij het tot wethouder gebracht, volledig financieel onafhankelijk van haar maar.  Amstelveen is dan wel een geval apart, maar dat Nederland nu op de 28ste plaats staat wat vrouwenemancipatie betreft, lager dan Duitsland en Frankrijk, zat haar wel dwars.

 Vrouwen bij Ajax

Zij repte over haar zoon, de jongste van de drie, met wie zij samen naar het vrouwenteam van Ajax was geweest. Die zijn beter dan de mannen, constateerde ze en passant. Met de vrouwen worden in beschaafde landen ook hun klachten serieuzer genomen dan voorheen. “Mensen, vrouw of man, willen zichzelf zijn”, zei ze.  Het staat de vrouw wel vrij er voor de kinderen te zijn en thuis te blijven, maar alleen als zij dat zelf wil. “Ook dat is geen schande”, vind Gordon, die overigens steeds de naam van haar man draagt en niet naar meisjesnaam. Maar zij vertelde wel: “Ik ben er trots op vrouw te zijn. Wij moeten van vrouw tot vrouw elkaar de hand gaan reiken.”

Zij woonde op dezelfde dag een promotie van een vriendin – Vrouwendag dus – in de medicijnen bij. Medisch is er ook een verschil tussen vrouwen en mannen. Bij eersten wordt vaak gezegd dat het ’tussen de oren zit’ als zij fysieke klachten hebben. Ook daarin zag zij een verschil met mannen dat wat haar betreft moet worden weggewerkt.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.