De gemeente wijst dat er op diverse locaties ontmoetingspunten voor (vooral kwetsbare) ouderen zijn. Ze zijn te vinden in een flat aan, aan de Praam, in Huis Elsrijk aan de Graaf Aelbrechtlaan, wijkcentrum De Bolder aan het Groenhof, in Dignahof aan de Dignahoeve en MOC aan de Lindenlaan.

Wethouder Marijn van Ballegooijen (Sociaal Domein) bezocht onlangs die inloopgroepen.

 Vergeetachtigheid

De inloopgroepen zijn in principe bestemd voor mensen die niet (meer) zo makkelijk mee kunnen doen aan het reguliere aanbod van activiteiten, bijvoorbeeld door beginnende vergeetachtigheid of andere ongemakken, zoals lichamelijke problemen. “Maar iedereen is welkom. De mix is juist belangrijk”, zegt Van Ballegooijen. “De sfeer is opgewekt en het is gezellig. Maar bovenal toont het hoe belangrijk het is om bij elkaar te komen. Bezoekers fleuren ervan op.”

Participe

De wekelijkse inloopgroepen worden voor de gemeente door welzijnsorganisatie Participe Amstelland verzorgd. Zij zijn (op verschillende dagen en locaties) momenten voor iedereen die contact, gezelligheid, steun en/of activiteiten zoekt, zegt zij. ‘De activiteiten zijn afhankelijk van de wensen van de bezoekers. Het gaat om samen de krant lezen, spelletjes, schilderen of bewegen.’ Vrijwilligers uit de wijk helpen vaak. hierbij. Vaste momenten van de dag zijn koffie drinken en de lunch. Soms is er een uitje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.