Eindelijk krijgt Jeu de Boules vereniging ‘De Bulderbaan’ in het Broersepark een nieuw clubhuis. Het is voor de kerst dit jaar klaar. Aan een lange historie kwam een einde, gaf sportwethouder Herbert Raat toe. “Ik heb al vier wethouders versleten”, zei secretaris Bram Otte van het bestuur. Samen met zijn collega Frank Berkhout van o.a. Vastgoed bood hij de vereniging donderdag de bouwvergunning aan (foto), die het mogelijk maakt nog dit jaar te gaan bouwen.

Het is de bedoeling dat het clubhuis en een  nieuw pand van Heemlocaties (die ook onder meer een vergaderruimte in het park De Braak en de voormalige sjoel aan de Randwijcklaan beheert), waarmee de gemeente veel zaken doet, aan elkaar vast worden gebouwd.

Welstand

Het geheel staat dan op dezelfde fundamenten. Het pand van Heemlocaties was voorheen een school en daarna een Buitenschoolse Opvang. De bouwvergunning voor het clubhuis werd overhandigd aan voorzitter Guido Dennenbroek. Hij was in 1980 oprichter van de vereniging en bleef sindsdien voorzitter (‘Een Cubaans bestuurssysteem”, zei hij lachend). Hij was ex-raadslid, evenals zijn moeder Nel, voor de PvdA. Sinds 2005 is de vereniging, die rond de tachtig leden heeft, met het nieuwe clubhuis bezig. “Er waren sinds die tijd allemaal wethouders die het wel zouden regelen”, zegt Otte. Decennia te lang, vond Raat, die overigens de portefeuille ‘sport’ overnam van zijn helaas overleden collega Ellermeijer.  Vorig jaar bezocht hij de club om te zien hoe het oude clubhuis van hout en bij stond en  er opnieuw werk van te maken. Ook nu dreigden ambtelijke molens bij de gemeente langzaam te malen. Volgens Otte werd het eerste ontwerp van de gemeente door ‘welstand’ afgekeurd.

Indiëmonument

Dennenbroek, die zijn liefde voor Jeu de Boeles uit Frankrijk schijnt te hebben meegenomen, toonde zich ingenomen met het feit dat nu met de bouwactiviteiten kan worden begonnen en het nieuwe clubhuis er eindelijk nog dit jaar staat. Overigens levert De Bulderbaan wel een paar meter aan ruimte in, zei het bestuur. De leden klagen ook over het feit dat, vooral bij goed weer, elk café en wijkcentrum een eigen Jeu de Boules baan begint. “Dat is niet de bedoeling”, zeggen  zij. Er is tenslotte één vereniging in Amstelveen op dat sportgebied, die overigens over de grootste baan in de gemeente beschikt.

Helemaal onbekend is die niet, want bij de jaarlijkse herdenking bij het ‘Indiëmonument’ zorgt “De Bulderbaan” eigen voor de receptie na afloop.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.