De bomen langs de Bovenkerkereweg mogen dan zijn gekapt, tot ergernis van o.a. GroenLinks, dinsdag plantte wethouder Floor Gordon (groen) wel één van 34 bomen die de gemeente aanbrengt op het bedrijventerrein De Loeten langs de N201 in Amstelveen-zuid.

De bomen – waaronder esdoorns, zuiliepen en berken – zijn geselecteerd wegens hun bijdrage aan biodiversiteit.

Waterconsumptie

Floor Gordon: “De groeninrichting zorgt voor een mooie uitstraling van het gebied en biedt een thuis aan verschillende soorten flora en fauna.” Bij het aanbrengen van nieuwe bomen houdt de gemeente rekening met de ondergrondse infrastructuur en de ruimte die beschikbaar is na het verbreden van de waterpartijen wegens de watercompensatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.