Voor mantelzorgers wordt op de dinsdagen 7 mei en 9 juli gratis zogeheten Stoelyoga gegeven van 10.30 tot 12.00 uur op het kantoor van de organisatie Mantelzorg en Meer aan de Dr. Willem Dreesweg 2.

Stoelyoga wordt ook gegeven op de maandagen 3 juni en 22 juli, eveneens van 10.30 tot 12.00 uur in Hoofddorp, in wijkcentrum de Veste aan Schuilenburg 3.

Verrijkend

Mantelzorgen kan dankbaar en verrijkend zijn, vindt de organisatie.  Maar die zorg doet ook vaak een groot beroep op degenen die zich er mee bezig houden. De organisatie beveelt de workshop ‘Stoelyoga voor mantelzorgers’ aan, die ‘een steuntje in de rug’ zou geven. De yoga wordt gegeven door een gecertificeerd stoelyoga docent, zegt de organisatie verder.

Inhoud

Stoelyoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga en dus volgens M&M geschikt voor iedereen die kan meedoen. “We bewegen naar vermogen met

respect voor wat het eigen lichaam wel of niet kan. In deze workshop brengen we op een milde manier het lichaam in beweging en staan we in het bijzonder stil bij de plekken waar zich vaak spanning ophoopt. Door middel van rek- en strekoefeningen proberen we de spieren en gewrichten soepeler te maken. Ontspannings- en ademhalingsoefeningen brengen het lichaam en brein tot rust.”

Na afloop van de workshop is er gelegenheid om gezamenlijk koffie / thee te drinken en ervaringen uit te wisselen. Gemakkelijk zittende kleding wordt geadviseerd.

Aanmelden kan via info@mantelzorgenmeer.nl of bellen naar 0205127250.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.