Van woensdag 14 februari af is er een nieuwe tentoonstelling in belevingscentrum Amstelveen InZicht. Deze keer een fotocollectie van klassieke auto’s uit het gemeentearchief, die tot donderdag 14 maart duurt.

Om de tentoonstelling te promoten, staan op de openingsdag van 12.00 uur af een aantal klassieke auto’s op het Stadsplein.

A9 en Stadshart

Er zijn foto’s en videobeelden van oude voertuigen die vroeger bij het Stadshart en op de Rijksweg A9 reden, zoals een foto uit 1963 laat zien, toen auto’s langs de Meanderflats bij het Stadshart reden die destijds nog in aanbouw waren. En er is een foto uit 1990, toen autobestuurders nog gebruik maakten van de oude oprit naar de A9 vanaf de Burgemeester Boersweg richting Schiphol en Haarlem.

Duik in verleden

Volgens wethouder Adam Elzakalai (A9) nemen bezoekers van de expositie echt een duik in het verleden. “Het is leuk en interessant te zien hoe Amstelveen vroeger al ontzettend in ontwikkeling was en steeds in ontwikkeling blijft. In het bezoekerscentrum kan men ook informatie vinden en vragen stellen over de werkzaamheden aan de A9 en de vernieuwing van het Stadshart.”

Vierde fototentoonstelling

 Al drie keer eerder konden bewoners een fototentoonstelling bekijken in InZicht. Er waren onder andere historische foto’s te zien van de A9 en het Stadshart en bouwfoto’s van de werkzaamheden aan de Rijksweg. De foto’s van de historische tentoonstelling zijn nog steeds op de website te bewonderen.

 Alleen ’s middags

 Langskomen in belevingscentrum Amstelveen InZicht kan men alleen op woensdag- donderdag- en vrijdagmiddag, alsmede én de eerste zaterdag van de maand van 12.00-17.00 uur. Het belevingscentrum bevindt zich boven de bibliotheek aan het Stadsplein en is een initiatief van de gemeente Amstelveen en Rijkswaterstaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.