Met ‘Je, Anne’, dat op maandag 26 februari zijn première beleeft in Schouwburg Amstelveen, keert het tijdloze verhaal uit de dagboeken van Anne Frank terug in de in theaters. De voorstelling met onder meer Silvana Rocha en Mariska van Kolck bevat indrukwekkende liedjes en ontroerende dagboekfragmenten.

Op zaterdag 2 maart brengt De Nationale Opera van Moldavië Rossini’s beroemde opera De Barbier van Sevilla ten gehore. Nieuw in de verkoop is de musical Onze Jordaan (foto), geschreven door Diederik Ebbinge. Over onder Johnny Jordaan, Tante Leen en Willy Alberti.

Onderduik

Een rode draad door de vertelling van de voorstelling over Anne Frank is de complete onderduikperiode. Het verhaal blijft hierbij volledig trouw aan de feiten zodat het de ware Anne Frank laat zien. Silvana Rocha speelt de rol van Anne Frank. Ook Chris Tates (Otto Frank), Marleen van der Loo (Edith Frank) en Mariska van Kolck (Auguste van Pels) maken deel uit van de cast.

Je, Anne gaat op maandag 26 februari in première in Schouwburg Amstelveen, maar de voorstelling is op woensdag 1 mei nogmaals in het theater te zien

Komische opera

De Nationale Opera van Moldavië brengt op zaterdag 2 maart Rossini’s komische opera ten gehore in de schouwburg. De beroemde aria van De Barbier van Sevilla – Figaro – is misschien wel de bekendste opera-aria die er is. Op 24-jarige leeftijd schreef Rossini deze komische opera, getiteld Il Barbiere di Siviglia.

De Barbier is een verhaal vol halve garen en dwaze wendingen. Ook na meer dan 200 jaar heeft het verhaal en de muziek nog altijd niet aan kracht verloren. Met wat verbeelding hoor men Rossini op de achtergrond meelachen tijdens deze vermakelijke opera.

Musical Onze Jordaan

Nieuw op het programma van Schouwburg Amstelveen is Onze Jordaan. In het kader van het 750-jarig bestaan van Amsterdam maakte Diederik Ebbinge deze nieuwe Nederlandse musical over de naoorlogse geschiedenis van de Jordaan. Onder meer Ellen Pieters, Richard Spijkers en Annick Boer spelen de hoofdrollen. Het stuk wordt muzikaal ondersteund door de typische belcanto zangstijl, zoals we die kennen van Willy Alberti, Johnny Jordaan en Tante Leen. Onze Jordaan is te zien op zaterdag 30 november en zondag 1 december.

Bekijk de complete theateragenda op www.schouwburgamstelveen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.