Voorafgaande aan de raadsvergadering van woensdag uiten Oekraïense vrouwen hun dankbaarheid jegens Amstelveen, waar ze zijn opgevangen. Zij deden dat door een geborduurd kleed aan te bieden, waarop een kaart van hun land is te zien en wapens van de 24 districten staan waarin dat is verdeeld.

Zij trakteerden ook op lekkernijen uit hun land. Een van hen dankte voor de wijze waarop de inwoners van de stad de Oekraïners hadden opgevangen.

Waardering

Burgemeester Tjapko Poppens kwam daar aan het begin van de gemeenteraadsvergadering op terug. Hij zei dat de Oekraïense vrouwen van hun waardering hadden getuigd voor de huisvesting in Amstelveen.

4 REACTIES

 1. Mijn in dit land geboren en getogen kinderen die al jaren lang op de wachtlijst staan voor een sociale huurwoning zouden het ook erg waarderen als de gemeente voor hen voor huisvesting zou zorgen.

  • U zou dus liever willen dat deze mensen onder het viaduct zouden slapen. Uw kinderen hebben namelijk wel wat ;uw huis, niet optimaal maar toch iets ,als je 30 bent.

   • Het gaat om de voorrang boven Amstelveense woningzoekenden. Maar die moeten dan maar tot hun dertigste (en nog later) bij hun ouders blijven wonen begrijp ik. In mijn jeugd was het land al vol, vond de regering onder Drees, die emigratie stimuleerde. Nu zijn er tweemaal zoveel inwoners en het land is nog niet vol. En de grond moet ook zo nodig volgeplempt worden met windmolens.

    • U bent ook een historicus-van-lik-me vestje, meneer Bos! U moet wel het hele verhaal vertellen, maar dat vergat u maar voor het gemak. Toen de Nederlandse emigratie stopte, kregen we de immigratie uit allerlei Middellandse Zeelanden, u weet wel die testeronbommen met snorren, die allemaal de Nederlandse vrouwen zouden verkrachten.

     U weet heel goed dat er al 20 jaar geen beleid op volkshuisvesting wordt gevoerd. Daar zit juist het probleem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.