Het derde spreekuur is het in de regio. Na Amsterdam en Weest komt voor Amstelveen het wijkcentrum Westend aan de Westwijkplein. Daar kan men van 7 februari af elke terecht van 10.00 tot 12.00 uur met meldingen of vragen over discriminatie.

Men treft er medewerkers van de website discriminatie.nl Regio Amsterdam.

Drempel verlagend

De wethouders Floor Gordon (D66) en Marijn van Ballegooijen (PvdA-GroenLinks) ware dinsdag bij de start. Zij hebben beiden discriminatie in hun portefeuille. Overigens werd dinsdag pas besloten het inloopspreekuur op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur te houden, na overleg met het wijkcentrum. Volgens Gordon verlaagt zo’n spreekuur de drempel om over discriminatie te praten en daarover met een melding te komen. Van Ballegooijen is er veel aan gelegen dat er meer bekendheid van het meldpunt ontstaat. “Hoe meer inwoners weten dat het bestaat hoe beter,” zegt hij.

Kleur en seks

 Men kan bij het spreekuur terecht over bijvoorbeeld als men zijn verhaal kwijt wil over discriminatie wegens kleur, geloofsrichting of seksuele geaardheid. Het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam is er voor iedereen die melding wil maken van discriminatie of informatie zoekt. Het is er niet alleen voor mensen die discriminatie ervaren, maar ook voor mensen die er getuige van zijn. Directeur van het meldpunt is Jerrol Marten, die een kleine dertig jaar in Amsterdam woont en zich in jarenlang heeft ingezet voor de strijd tegen mensenhandel en in managementfuncties werkzaam was in het welzijnswerk in Amsterdam-Zuidoost en bij Reclassering Nederland. Op de website staat onder meer dat men kan worden gediscrimineerd omdat met homo, moslim, kleurling of gewoon vrouw is.

Luisteren

Bij het meldpunt wordt geluisterd en samen gezocht naar de beste oplossing. Dat wordt volgens de gemeente discreet en zorgvuldig gedaan. Het ondersteunt, biedt hulp en bemiddelt. Als een melder het wenst kan het meldpunt contact opnemen met de veroorzaker. Anoniem melden kan ook. Meer informatie over discriminatie in de regio op de website van discriminatie.nl Vragen kunnen telefonisch worden gesteld via 020-6385551 of via het e-mailadres regioamsterdam@discriminatie.nl

Foto (vlnr): Yanice Roos, Jacintha Summerville, wethouder Floor Gordon, bestuurslid Dennis Boetkan, weth. Marijn van Ballegooijen en directeur Jerrol Marten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.