Zoals bekend wordt het zwembad De Meerkamp, dat dateert van 1994,  uitgebreid. De bouw van het extra bad is maandag 8 januari begonnen. Het bad werd vooraf gegaan door het zwembad het Keerpunt, waaraan nog de Keerpuntweg herinnert.

Hoewel de fractie van Burgerbelangen Amstelveen (bbA) liever een geheel nieuw zwembad had gezien, besloot de meerderheid van de gemeenteraad voor een extra bad, voornamelijk omdat het goedkoper was.

Breed inzetbaar

Door  de groei van het aantal gebruikers is het bad toe aan uitbreiding, meldt het gemeentelijk sportbedrijf AmstelveenSport, dat het beheer heeft over het bad en daarbij ook een  nieuw kantoor. De gemeenteraad besloot in meerderheid het zwemwater uit te breiden door een extra bad te laten bouwen, dat 21x25meter groot wordt. “Er is gekozen voor een breed inzetbaar bad”, zegt AmstelveenSport. “Door een beweegbare bodem en scheidingswand is het geschikt voor instructiezwemmen. Het bad kan ook gebruikt worden voor wedstrijdzwemmen en/of door watersportverenigingen.”

Vastgoed

Maandag 8 januari is dus begonnen met de bouw, naar ontwerp van het architectenbureau Slangen + Koenis in IJsselstein. Dat maakt deel uit van een projectgroep, dat onder leiding van maatschappelijk vastgoedadviseur OLCO in Driebergen werkt. Tot het team behoren ook BBP (installaties), Noorman (bouwfysica) en WSP (constructie). In het vorige najaar zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart, de eerste heipaal gaat eind januari de grond in en de ingebruikname wordt medio september volgend jaar verwacht. OLCO is overigens al bij v diverse zwembaden betrokken geweest. De nieuwbouw komt naast de al bestaande Ben Goudsmithal. Vink Bouw voert als hoofdaannemer de nieuwbouw uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.