Toch wel woedend lijkt de fractie van Actief voor Amstelveen (AVA). De lokale partij heeft ogenschijnlijk drie keer andere standpunten ingenomen dan B en W en daar, vooral door wethouder Adam Elzakalai (VVD), geen of onvoldoende antwoord op gehad. Vooral de Glasvezel in het zogeheten buitengebied en Nes aan  de Amstel zit AVA dwars. Na eindeloos protest in de Dorpsraad Nes aan de Amstel over de onwelwillendheid van  Eigen Haard voor huurders de aansluitkosten voor hun woningen te betalen, ook al deed het bedrijf GlasDraad daar een aantrekkelijk voorstel voor, lijkt Elzakalai – na schriftelijke vragen van AVA – op het laatst de zaak met de corporatie geregeld te hebben.

”Natuurlijk geadviseerd door haar communicatieadviseurs werd het tijd voor het college om een succesje naar zich toe te trekken”, zegt AVA nu. De partij had over woonwagens en standplaatsen al voor een zeperd gezorgd bij het college van B en W.  De Glasvezel voor het buitengebied moest dus een succes worden, al was dat dan op het allerlaatste moment, zegt de partij.

Financiën

“Al lange tijd speelt in Nes aan de Amstel een discussie met Eigen Haard over aansluiting van de sociale huurwoningen aan het te realiseren glasvezelnet daar”, meldt de lokale partij. “Technische details zullen we even buiten beeld houden: maar het gaat er om dat Eigen Haard niet bereid was de aansluitkosten voor de huurwoningen voor haar rekening te nemen. Reden voor fractievoorzitter Michel Becker om schriftelijke vragen aan het college te stellen met onder meer de oproep om als gemeente zo nodig daarbij een financiële rol te spelen.”

Persbericht

Actief voor Amstelveen is allang bezig en in gesprek het de Dorpsraad daarover. De vragen werden overigens mede ingediend door GroenLinks. Het positieve resultaat van de vragen stemde de partij wel tot grote tevredenheid, maar het viel haar op dat in het persbericht met geen woord over de jarenlange strijd van de Dorpsraad, noch over de AVA-vragen werd gerept.  “Integendeel, het college trok het succesje naar zichzelf toe. Gun-cultuur in Amstelveen? Niet heus dus.”

Motie of amendement

Eigenlijk was het ook zo met de standplaatsen en de woonwagens in het woensdag gehouden raadsdebat en -vergadering gegaan, meldt AVA. Standplaatsen mochten in het Stadshart niet komen en de ondernemers die er nu nog met een kraam staan, moeten als het contract voorbij is oprotten.  Dat was tegen het zere been van fractievoorzitter Michel Becker van Actief voor Amstelveen, daarin gesteund – leek het – door de meerderheid van de gemeenteraad. Maar de wethouder bleef in het debat een concreet antwoord schuldig op de vraag of het winkelcentrum niet in feite bepaalt wat er in het Stadshart gebeurt, maar ‘de waarschijnlijkheid van Becker’s stelling werd niet onderuitgehaald’, meldt de partij. Michel Becker kondigde aan dat hij in de gemeenteraadsvergadering van 31 januari de verlening van standplaatsvergunningen in het Stadshart door middel van een motie of amendement mogelijk wil proberen te maken.

Woonwagens

Becker had in de later op de avond gehouden raadsvergadering ook het initiatief genomen om een motie te in te dienen over de huisvesting van woonwagenbewoners, met het verzoek daarover met hen in gesprek te gaan. De motie werd overigens flink gesteund en mede ingediend door CDA, GVA, CU en BVNL. Tijdens de raadsvergadering bleek dat wethouder Elzakalai namens het college de motie niet wilde steunen en kreeg de meerderheid van de raad achter zich. “Na een flink debat bleef de motie op tafel en werd het zelfs met algemene stemmen door de gemeenteraad aangenomen”, vat AVA alles samen. “De wethouder zal er niet blij mee zijn, maar moet de motie toch uitvoeren.”

4 REACTIES

  1. Maar Michel , je weet toch dat de VVD dit bij vele zaken zo doet! Eerst afhouden en een poosje daarna met iets gewijzigd maar in essentie hetzelfde plannetje aankomen, waarna het wel wordt aangenomen.

    Overigens belachelijk dat die bloemenman in het Stadshart daar weg moet. Hij staat daar al jaren tot volle tevredenheid van 100% van zijn klanten. Dit is gewoon een hufterige streek waarbij de gemeente zijn broodwinning afneemt. Elzakalai ga u diep schamen, zeker als wethouder van een partij die altijd beweert voor het MKB op te komen.

    Nu nog even iets over het winkelcentrum Waardhuizen. Daarom omtrent blijft het nog steeds oorverdovend stil. Blijkbaar vindt de gemeente het wel best dat Netjes de sterfhuisconstructie toepast, waarbij ze wel voor de zoveelste keer de bewoners in de kou laat staan.

    • Je hebt echt het nieuws over Waardhuizen gemist. Eigenaar Netjes is aan het tekenen, na gesprekken met omwonenden, voor een renovatie en vergroting van heel het centrum, inclusief een grotere supermarkt, waarvoor al gegadigden zijn. Maar de procedure kist nu eenmaal tijd. Dat is de prijs van wat democratie heet. Van een sterfhuisconstructie is nu geen sprake. Zou ook voor Netjes onvoordelig zijn trouwens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.