Minder dan de helft van de kopers komt uit Amstelveen, dus van het door B en W gevoerde doorstroombeleid, dat college hardnekkig gelooft, draait minimaal op halve kracht, zo je kunnen zeggen.

Dat weerhield wethouder Floor Gordon van ruimtelijke ordening er geenszins van dinsdag (12 december) een bezoek te brengen aan het nieuwbouwproject Olympiade.

Februari

Zeven verschillende ‘moderne en duurzame woongebouwen’ met in totaal 552 appartementen aan De Startbaan worden er gebouwd op het voormalige Hewlett Packard terrein. De bouw vordert gestaag, meldt de gemeente. Behalve dat zij een rondleiding kreeg, plantte Gordon de eerste boom op het dak van de half-verdiepte parkeergarage, waar een park op wordt aangelegd (foto). Want is natuurlijk ook wethouder van Duurzaamheid, voor wie de energietransitie hoog staat aangeschreven, en Groen. Alle koopwoningen zijn verkocht, kreeg zij te horen. De meeste aan niet-Amstelveners en de eerste bewoners worden half februari verwacht.

Huur

Drie appartementengebouwen bestaan uit ‘middeldure’ huurwoningen. Deze komen naar verwachting in februari in de verhuur. De gemeente adviseert daarvoor de site Olympiadeamstelveen.nl in de gaten te houden. De opleverdatum van alle woningen met park en parkeergarage is gepland voor de zomer van volgend jaar. Hoewel de meeste kopers van buiten komen, zegt de gemeente dat Olympiade bijdraagt “aan de grote vraag naar betaalbare woningen in Amstelveen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.