Minder dan de helft van de aanvragen, namelijk vijf van de elf, worden door de Mediaraad Amstelveen  gesteund.  De krijgen met elkaar € 63.344,50 uit het mediafonds in de zogeheten ‘najaarsronde’.

De Mediaraad oordeelde dat de bekroonde journalistieke producties ‘van groot maatschappelijk belang’ zijn en bijdragen aan de ‘journalistieke ontwikkeling’ in Amstelveen.

Journalistieke cultuur

De Mediaraad zegt enthousiast te zijn over het naar zijn mening grote aantal aanvragen dat tijdens de najaarsronde en vindt dat het met het journalistieke niveau van de vijf projecten die financiële steun ontvangen de goede kant op gaat. “De toegekende projecten dragen bij aan het publieke debat en leveren een bijdrage aan het versterken van de journalistieke cultuur binnen de Amstelveense media”, zegt de Mediaraad.

Betere kwaliteit

Het gaan beter met de lokale journalistiek, vindt de Mediaraad, die zelf spreekt over “een positieve ontwikkeling in de kwaliteit van de aanvragen”. Steeds meer media en freelance journalisten weten volgens de raad het Amstelveens Mediafonds te vinden voor projecten met een ‘diepgravende journalistieke insteek’.

“Het opbouwen van een journalistieke cultuur kost veel tijd en energie”, zegt voorzitter Meindert Schut van de vijfkoppige Mediaraad. “Bij de toekenning van projecten zoeken we niet alleen naar sterke journalistieke verhalen maar ook naar de mogelijkheid journalistiek talent te helpen ontwikkelen. Het is mooi om te zien dat we in deze ronde aan beide doelstellingen een bijdrage kunnen leveren.”

Nieuw lid

Intussen is de Mediaraad, ook blijkens advertenties, op zoek naar een nieuw lid. Wegens het aanstaande vertrek van een van de huidige leden hoopt de raad op korte termijn een vervanger te vinden. Iemand met grote interesse in de lokale media en een sterke binding met Amstelveen. De vacature is te lezen via de website www.mediaraadamstelveen.nl/vacature.

Nieuwe ronde

Op 4 maart 2024 start weer een nieuwe ronde voor aanvragen bij het Mediafonds. Geïnteresseerden kunnen vanaf dat moment tot en met donderdag 18 april aanvragen indienen voor financiële steun bij journalistieke projecten. Informatie over reeds toegekende en afgeronde projecten is te vinden op de website van de Mediaraad www.mediaraadamstelveen.nl.

De Mediaraad Amstelveen is in 2020 geïnstalleerd en bepaalt welke journalistieke projecten met geld uit het Amstelveens Mediafonds worden gefinancierd. Met dit fonds wil de gemeente de lokale journalistiek stimuleren.

4 REACTIES

  1. De Mediaraad is enthousiast over het grote aantal aanvragen voor financiële steun en vindt dat het met het journalistieke niveau de goede kant op gaat.

    “De toegekende projecten dragen bij aan het publieke debat en leveren een bijdrage aan het versterken van de journalistieke cultuur binnen de Amstelveense media”, zegt de Mediaraad. ”

    Ik heb er nooit één van gezien.

  2. Het verdeelde geld € 63.344,50 uit het mediafonds is niet betaald door wethouder Raat of Meindert Schut, maar de belastingbetalers in Amstelveen. Sinds Mediaraad Amstelveen bestaat (1 juli 2020) publiceerden ze alleen maar projectnummers en over de uitverkorenen kunnen de belastingbetalers maar gissen, want het is nog nooit duidelijk gemaakt voor de buitenstaanders, wie en waarom werden uitgekozen door de raadsleden en wat in godsnaam gaan ze maken! Dus transparantie is weer ver te zoeken!

  3. @Johan Bos, waar staan die journalistieke produkten van hoog niveau die bijdragen aan het publieke debat, die de journalistieke cultuur binnen de Amstelveense media versterken en die de Amstelveners jaarlijks vele tienduizenden euro’s kosten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.