Fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad Jet Smit zegt nu zondagmorgen een ‘waardeloze post’ de wereld te hebben ingestuurd, die inmiddels is verwijderd. Het bericht via de sociale media ging over de moslimgemeenschap. “Ik heb daarmee een grote groep mensen onterecht geframed als dragers van een bepaald gedachtegoed”, zegt zij.

Het is natuurlijk te waarderen dat het raadslid spijt betuigt. Anderzijds is waarschijnlijk de pleuris in de coalitie uitgebroken, waarin ‘inclusie’ zo ongeveer het wachtwoord is. Die coalitie bestaat, behalve de VVD, uit D66, PvdA en Goed voor Amstelveen. Vooral de vertegenwoordigers van die eerste partijen hameren er voortdurend op dat elke burger, vooral degene die behoort tot de LHLBTI+-gemeenschap, er mag er zijn.

Terreur

Dat is een nobel streven, maar Smit was geëmotioneerd door de Hamas-beelden die ronduit beestachtig zijn, voor zover ik nu dieren geen onrecht aandoe. In elk geval sluiten veel media, de NOS voorop, de ogen voor de terreur. Smit schreef dat moslims Europa willen overnemen. Daarin was zij abuis. De Islam is niet eerder tevreden dan dat heel de wereld tot die religie is overgegaan. Want allen die dat niet doen behoren tot de ongelovigen, volgens de Koran. Er zijn nu al tweemiljard moslims (overigens wereldwijd 16 miljoen Joden). Ik heb eerlijk gezegd nog nooit een veroordelend geluid van de Palestijnen gehoord tegen Hamas-terreur. Laten we eerlijk zijn: Antisemitisme bestaat al eeuwen en lijkt onuitroeibaar. Ook n u weer worden Joodse scholen gesloten en het NIW verzonden in blank enveloppen. Ik vraag mij eerlijk gezegd af of er in Amstelveen ook zoveel deining ontstaat als de Joodse-gemeenschap wordt gehekeld.

Wilders

Het is te waarderen dat Jet Smit, waarschijnlijk geschrokken door de reactie van de coalitie, nu excuses aanbiedt. Van mij had dat niet gehoeven. Ik hoor geregeld dat het iemands Islam niet is. Maar ik vraag mij af wat die dan wel is? Een ten opzichte van de Koran nogal vrijzinnige? Wie de moslim-religie belachelijk maakt, riskeert een Fatwa. Zo’n doodsbedreiging heb ik van géén andere religie gehoord. Niet voor niets moeten steeds meer politici voortdurend worden bewaakt, van wie Geert Wilders de eerste was die al heel wat doodsbedreigingen kreeg. Ook als ik het niet met hem eens ben, mag hij nog wel zeggen wat hij denkt.

“Het spijt mij vreselijk dat dit gebeurd is en ik wil dan ook hierbij aan allen die het betreft nogmaals daarvoor mijn oprechte excuses aanbieden”, zegt Jet Smit. En zij neemt volledig ‘met hoofd en hart’ afstand haar eerdere post. “Dit ben ik niet, zo sta ik niet in het leven. Het spijt mij oprecht”, zegt zij. Dieper in het stof kruipt zij dan ik ooit van een moslim zag. Maar misschien heb ik gekeken door mijn christelijke bril.

19 REACTIES

 1. Mensen vermoorden met machinegeweren is ‘beestachtig’, vindt Johan Bos. Met Amerikaanse bommen en met Israëlische tank is tenminste beschaafd, ook al maak je daarmee 10x zoveel burgerslachtoffers. De islam moet nog veel leren, vindt Johan Bos.

  De oorspronkelijke bewoners van je land verjagen, beroven, bezetten, onderdrukken, opsluiten, discrimineren en massaal vermoorden is ook prima, mits het vanuit de juiste religie gebeurt.

  • De ‘bezettende’ macht, heeft in elk geval burgers aangeraden naar veiliger oorden te vertrekken. Dat hen ik Hamas nooit zien doen. De beelden waren gruwelijk, die de ambassade toonde aan o.m. journalisten. De NOS was daar niet bij. Maar die heeft ook haar pro en contra al getrokken……

   • Alle beelden van geweld zijn gruwelijk hr. Bos. Het maakt niet uit wie verantwoordelijk daarvoor is. Maar ja , je hebt mensen die nu eenmaal een gewelddadige islam , christendom en hindoeïsme volgen. Zie bijvoorbeeld Numeri 33, 55, waarbij toch ook niet schroomt aan te zetten tot genocide.
    Trouwens dit conflict heeft niets met religie te maken, maar alles met pure macht van natie-staten.

    Overigens kletst u verhoudingsgewijs eigenlijk volkomen uit uw nek Hr. Bos. Van die 1,1 miljoen moslims die wij hier hebben, hebben er zo’n 350 de daad bij het woord gevoegd. Niet bepaald een hoog percentage. Hoewel altijd nog wel te hoog.

 2. De bezettende macht (zonder aanhalingstekens) Israël heeft bewoners van Gaza aangemoedigd om naar het zuiden te vertrekken om ze vervolgens ook daar te bombarderen. Reuze humaan van het ‘moreelste leger van de wereld’. Israël hangt van dit soort mythen en leugens aan elkaar.

  Gazanen kunnen nergens heen vluchten want Israël heeft een hek om het hele gebied gezet en ook de zee geblokkeerd.

  Wie zo’n jonge bevolking zo behandelt en zo lang opsluit, kan rekenen op verzet, op een uitbraak en op veel opgekropte haat.

  Hamas is oa een terroritische organisatie maar het maakt lang niet zoveel onschuldige burgerslachtoffers als het ‘voorbeeldige’ (mét aanhalingstekens) Israël.

  https://photos.app.goo.gl/BTttBfjjGrfXS9NH6

  • Het komt daar niet meer goed, want beide partijen zijn even principieel, haatdragend en onverzoenlijk. Het Zionistische project is zodoende mislukt: Israël is geen veilige thuishaven voor Joden geworden en zal dat ook nooit zijn.

   Bijna tweeduizend jaar lang hebben de verschillende bevolkingsgroepen in Palestina samengeleefd, meestal goedschiks, totdat de zaak na de Holocaust werd gepolitiseerd en genationaliseerd op etnische en religieuze basis. Religies doen meer kwaad dan goed en etniciteit is ook al zo’n splijtzwam.

 3. Dat gezeur over anonimiteit. Als je daar nu nog tegen vecht ben je wel een beetje naïef. Dat is de huidige tijd. Mensen zijn zo onvoorstelbaar agressief dat ik die anonimiteit goed kan begrijpen.

  Maar wat ik nog steeds niet begrijp is wat het uitmaakt voor de argumentatie?
  Het gaat toch om het finetunen van ideeën? Wat doet die naam er dan toe?

  • U werkt ook anoniem, maar ik heb uw emailadres. Daarin zie ik zoiets als ‘naam en adres bij de redactie bekend’, wat heel soms bij ingezonden stukken in kranten staat. Maar u vreest kennelijk de agressiviteit en noemt mij naïef. Overigens: Als er geen beschuldigingen zijn is die agressiviteit een stuk minder. Maar anonimiteit staat voor mij gelijk aan lafbekkerij. Iets van ‘zakdoekje leggen, niemand zeggen’.

 4. Het gaat voornamelijk om anoniem schelden, beledigen en beschuldigen. Dat is laf, oneerlijk en beschadigend. Dat mag best worden ontmoedigd.

 5. Nee, die vreselijke aanslag van 7 october ben ik niet vergeten en ook niet de reden van al die opgekropte haat die daar tot uitbarsting kwam tot verbazing van het Israëlische leger dat het te druk had met het onderdrukken en terroriseren van inwoners van de #Westbank, een restant van #Palestina dat door Israël van de kaart werd geveegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.