Zaterdag 28 oktober (11.00 uur) is de auteur Alexander Reeuwijk (foto) in het Literair Café 102 in de bibliotheek aan het Stadsplein. Reeuwijk spreekt over zijn boek ‘Oog in oog met de goden’. Het café wordt samen met Boekhandel Libris Venstra georganiseerd.

Men kan daar met een bekende auteur raten. Het publiek stelt vragen, deelt ervaringen, of start een literaire discussie met hem of haar.

Onderzoek
Centraal in het Aziatisch Paviljoen van het Rijksmuseum staat een bronzen godenbeeld van Nataraja, de dansende Shiva. Al de eerste keer dat Alexander Reeuwijk het middeleeuwse beeld uit Zuid-India zag staan, raakte hij erdoor gefascineerd. Zodanig dat hij besloot op onderzoek uit te gaan. Hij bezocht bibliotheken en archieven, musea en tempels en consulteerde experts in binnen- en buitenland om het beeld letterlijk en figuurlijk zo dicht mogelijk op de huid te zitten.

Hedendaagse familie

Parallel aan deze zoektocht portretteerde Reeuwijk een hedendaagse familie van Zuid-Indiase beeldenmakers bij wie hij de afgelopen jaren veelvuldig verbleef.

‘Oog in oog met de goden’ is een saga van vier generaties die zich staande proberen te houden op het Indiase platteland, dat met ongekende kracht de moderniteit in wordt gekatapulteerd, terwijl zij prachtige bronzen beelden blijven maken. Wie bij wil zijn moet € 7,50 betalen en € 5 als men lid is van de bieb. Kaartverkoop via amstelland.op-shop.nl  (https://amstelland.op-shop.nl/9713/literair-caf-102-alexander-reeuwijk-over-oog-in-oog-met-de-goden/28-10-2023)

Foto van Tessa Posthuma de Boer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.