In de schouwburg aan het Stadsplein is een nieuwe reeks van de ‘Toneelleesclub’ gestart. Deelnemers aan die club lezen gezamenlijk toneelteksten van stukken die dit seizoen in de schouwburg te zien zijn. In november komen Orlando en Vecht aan bod.

In de lente waren dat de grote toneelschrijvers uit de geschiedenis, zoals Shakespeare, Tsjechov en Molière. In november worden teksten gelezen van bijvoorbeeld Erik Snel, Loek de Bakker, Tjeerd Posthuma en Maxine Palit de Jongh. Eigentijdse toneelauteurs dus, met hedendaagse thema’s als genderidentiteit en de toeslagenaffaire.

Voor iedereen toegankelijk

Ontspannen worden de rollen verdeeld en waant ieder zich even op het podium van de schouwburg. Op 8 november duikt de toneelleesclub, onder leiding van toneelschrijver Luuk Imhann (winnaar van de BNG Bank Lezersprijs 2022) in de toneelbewerking van Virginia Woolfs roman Orlando, die volgens het boek drie eeuwen zou geleefd hebben en in die tijd keer op keer veranderde van omgeving, sociale klasse, rol en sekse. Deelname is gratis en toegankelijk voor iedereen. Er is geen ervaring vereist.

Middag- en avondeditie

De ‘Toneelleesclub’ kent twee verschillende edities. Overdag in de schouwburg met koffie en iets lekkers en ’s avonds in theater De Landing op Uilenstede 106. Op de studentencampus ontmoeten studenten en jonge cultuurliefhebbers elkaar voor een portie ‘Drama & Drankjes’.

Meer informatie op schouwburgamstelveen.nl/detoneelleesclub.

Foto: Club bij De Landing

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.