In verband met de ijspret, als in december weer het Winter Village op het Stadsplein wordt gehouden, wordt daar de vrijdagmarkt verplaatst. Dat hebben B en W besloten.

Het Winter Village komt volgens het college overeen met het besluit van de gemeenteraad over de verlevendiging van het plein. Daarom moet van 1 tot en met 29 december ten behoeve van de kerstmarkt de vrijdagmarkt wijken. Men kan daar overigens bezwaarschiften tegen indienen, maar die hebben geen schorsende werking.

Permanent

In de door de gemeenteraad vastgestelde Visie is volgens B en W ‘voorgesorteerd’ op de permanente verplaatsing van de vrijdagmarkt naar de Rembrandtweg in 2025. Nu nog kan het college op grond van de Marktverordening zeven maal per jaar de markt verplaatsen. Dat gebeurt nu vijf keer. De organisator van de kerstmarkt heeft overigens gevraagd om één verplaatsing in het volgende jaar, op vrijdag 5 januari. De kerstmarkt heeft volgens het college ‘een bijzondere en kwalitatieve uitstraling voor Amstelveen’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.