Het Stadshart moet toekomstbestendig worden. Dat ging dinsdagmiddag (17 november) alleen over daken, die meer zonnepanelen en vooral groen kunnen bevatten dan nu. Creativiteit op dat terrein werd gevraagd van de bestuursleden van de VVE.Die spraken dus namens de bewoners, werd aangenomen. Behalve wethouder Floor Gordon was een gemeentelijke ambtelijke delegatie van de partij en Remco Moen Marcar van bureau Franklee was ingehuurd om de leiding te hebben. Het bureau bedacht onder meer het NK tegelwippen.

Groepen

Moen Marcar verdeelde alle aanwezigen, onder wie manager Eduard Helwig van het winkelcentrum, in groepjes om uiteindelijk drie voorstellen uit het gezelschap te krijgen. Floor Gordon, met een Amerikaan getrouwd, woonde enige tijd in New York, waar zij hem ontmoette. Na deze persoonlijke ontboezeming, vertelde zij in AmstelveenInzicht in het Stadshart te zijn omdat zij, naar haar zeggen, al jarenlang iets heeft met daken. Amstelveen is nu wel klaar met bouwen en wil het een groene gemeente blijven. Dan zijn creatieve ideeën nodig, waarbij natuurlijk ook – haar stokpaardje – de energietransitie wordt meegenomen. Want in 2040 wil de gemeente fossielvrij zijn op dat gebied. Daaraan herinnerde de man van Franklee.

Prioriteit

De druk op Amstelveen wordt steeds groter, zei Gordon. Naast het groene karakter wil men er ook wonen. “Er gebeurt veel, maar wij missen een beetje de  toekomstbestendigheid”, zei de wethouder. Dat vergt zeker in het Stadshart dat men iets doet. Uit de luchtfoto op de vloer van voorlichtingscentrum Inzicht, dat boven de bibliotheek aan het Stadsplein is gehuisvest, blijkt het groene karakter van de gemeente. “Wij zijn een stad tussen bomen”, zei de wethouder. Dat moet zo blijven, wat haar betreft, maar aan de andere kant wil men er steeds meer woningen bouwen. “Het Stadshart is onze prioriteit”, zei Gordon. Het mag volgens haar niet alleen bestaan uit winkels, maar het moet ook ‘vergroenen’ en daar horen wat haar betreft meer groenere daken bij. Volgens Gordon kan energietransitie ook ‘heel leuk’ worden. Ze zei zich ervan bewust te zijn dat heel Nederland de hand op de knip houdt, maar dat Amstelveen in de stad wil blijven investeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.