Kinderkrant Amstelkids wil financiële hulp voor zogeheten Buddy-bankjes op schoolpleinen. Alle kinderen voelen zich weleens eenzaam of verdrietig en daar heeft de redactie van die krant een bankje voor bedacht. Dat zou hun helpen die ‘gevoelens even te vergeten en laagdrempelig nieuwe vrienden maken’.

Daarom zoekt de organisatie dus financiële hulp, zodat op alle schoolpleinen in Amstelveen een BUDDY-bankje komt te staan.

Simpel

Een BUDDY-bankje is een simpel bankje waar kinderen op kunnen zitten als ze even met iemand willen praten, omdat ze bijvoorbeeld verdrietig zijn of gepest worden, meldt de krant. “Kinderen kunnen er ook op gaan zitten als ze graag met iemand zouden willen spelen, maar ze niet goed weten met wie of hoe ze dit moeten aanpakken. Als je op het bankje gaat zitten, zien andere kinderen dat er iets aan de hand is. Zij kunnen dan helpen.”

Stimulans

Volgens uitgever Marloes Smit van de kinderkrant stimuleren de bankjes zo hulp aan te bieden en te denken aan anderen. “Door naast iemand te gaan zitten, het kind uit te nodigen om mee te spelen of door iets liefs te zeggen bijvoorbeeld. Het kan van alles zijn.”

Tegen pesten

Het maken, kopen en plaatsen van de bankjes kost geld en daarom is dus hulp van bedrijven, stichtingen en anderen nodig. Volgens de Amstelkids moeten die de handen ineenslaan om op een schoolplein een BUDDY-bankje te plaatsen. Op die manier wordt scholen we een middel geboden tegen pesten en eenzaamheid, zegt Smit.

Amstelkids

De kinderkrant Amstelkids is opgericht in april 2020 en wordt vijf keer per jaar op alle basisscholen in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel verspreid. Het medium is voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar en heeft als doel deze doelgroep te informeren over alles wat er in hun buurt speelt. Via www.amstelkids.nl zijn alle edities van de krant te bekijken.

Contact kan opgenomen worden via info@amstelkids.nl t.a.v. Marloes Smit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.