Op de ‘Coming Out Day’, die woensdag internationaal werd gehouden, was Amstelveen een stad van regenboogvlaggen. “Wij wilden dit niet zonder meer voorbij laten gaan”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen. Diverse gebouwen waren ‘uitgelicht’ en om 19.00 uur werd er een bijeenkomst in het Stadshart gehouden.

Rainbow City Amstelveen was een initiatief van gemeente, politie en KPMG.

Vertoon

Volgens Van Ballegooijen ging Coming Out Day over uitkomen voor je geaardheid of genderidentiteit. “Met dit regenboogvertoon zeggen wij vandaag tegen iedereen die hiermee worstelt: ‘je wordt geaccepteerd, je hoort erbij.’”

Hard nodig

Wethouder Floor Gordon, die evenals Van Ballegooijen emacipatie in haar portefeuille heeft en elke vorm van discriminatie veroordeeld, is het vlaggenvertoon nog steeds hard nodig. “We denken vaak dat onze samenleving al heel tolerant is. Toch komt het nog vaak voor dat we getuige zijn van discriminatie of uitsluiting en ons niet uitspreken.”

Publiek private samenwerking

Edwin Herrie, bestuurslid van KPMG en sponsor van de Pride Board, is trots op het initiatief waarbij publieke en private instellingen zich samen uitspreken. “We maken ons elke dag hard voor diversiteit en inclusie”, zegt hij. “Dat er nu tientallen bedrijven in Amstelveen meedoen, is overweldigend. Het maakt me trots dat we hierin met politie en Gemeente samenwerkten en we vinden het belangrijk ons kantoorpand langs de A9 deze weken te verlichten in de regenboogkleuren.”

Politie

Volgens Ton Louhenapessij, senior-adviseur Politie voor iedereen van het Politie Dienstencentrum Nationale politie, zullen alle hoofdbureaus van politie aan de buitenkant verlicht worden met de regenboogkleuren. “Wij zijn een politie van en voor iedereen.”

Rond 19.00 uur stonden voertuigen van de politie, brandweer en de ambulancedienst op het Stadshart. Medewerkers van de hulpdiensten gingen in gesprek met mensen over het belang van dit statement.

2 REACTIES

  1. Wederom een lachwekkende actie weer van deze beide wethouders. Ga eens wat nuttigs doen s.v.p. in plaats van de publiciteit zoeken met “non-issues”. Er zijn ongetwijfeld andere en meer belangrijke zaken in de respectievelijke portefeuilles te vinden.
    Overigens heb ik nog nooit zoveel agenten gelijktijdig op straat gezien.

  2. De enige manier om je geaccepteerd te voelen is door jezelf te accepteren. Acceptatie kun je niet afdwingen, en al zeker niet met een vlaggetje. Wanneer dringt dat besef nou eens door?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.