Zeven Amstelveense (oud-)topsporters en een voormalig sportwethouder zijn dinsdag benoemd tot leden van de nieuw opgerichte Club van Sportambassadeurs (CSA). Deze onafhankelijke adviesraad gaat gevraagd en ongevraagd advies geven aan de gemeente over het beleid en actualiteiten op het gebied van sport, waarmee rekening moet worden gehouden. De focus ligt hierbij op breedtesport.

Ambassadeurs

De gemeente ziet de leden als ambassadeurs van de sport. Zij zijn paralympisch profwielrenner Daniel Abraham Gebru, voormalig profhockeyer Ron Berteling, oud-wethouder sport Peter Bot, profvoetballer Carel Eiting, schermer Suhayl Nawar, voormalig profhockeyster Carole Thate, voormalig proftennisser Rolf Thung (voorzitter van CSA) en profzwemster Kira Toussaint. Binnenkort worden de leden officieel geïnstalleerd.

Kansen

Volgens sportwethouder Herbert Raat is de taak van CSA het signaleren van kansen en bedreigingen voor de Amstelveense sportsector die die in verbinding te brengen met andere sectoren zoals onderwijs, cultuur, bedrijfsleven en de multiculturele samenleving. Onder onwoners van de stad hen bevindt zich een groot aantal prominente sporters, zegt hij. “Om sport een nog belangrijkere rol te laten spelen in de Amstelveense samenleving is de Club van Sportambassadeurs opgericht, die de gemeente uit de praktijk en eigen ervaring kan voorzien van onafhankelijk advies.”

Adviesfunctie

Overigens vergaderen de sportambassadeurs weinig. Zij komen fysiek tweejaarlijks bij elkaar, zegt de gemeente. In november vindt de eerste bijeenkomst plaats. Daarnaast kan iedere ambassadeur zijn expertise uitdragen en gevraagd worden zijn of haar discipline te promoten om inwoners te motiveren voor sport. De leden van de CSA worden benoemd voor vier jaar. Na twee jaar vindt een tussenevaluatie plaats.

Foto: amstelveenweb.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.