Voor de eerste keer is zondag (24 september) de Amstelveense publieksprijs voor toneel uitgereikt in de schouwburg aan het Stadsplein door directeur directeur en programmeur Dianne Zuidema aan Cees Debets, directeur van Het Nationale Theater.

Bezoekers waren het er vrijwel unaniem over eens dat de winnende toneelvoorstelling die van ‘De Jaren’ was, geregisseerd door Eline Arbo, naar de Europese bestseller
van Annie Ernaux.

Kippenvel

‘Het geheel gaf mij kippenvel’, reageerde een toeschouwer.  Ook uit andere reacties bleek dat de vijfactrices die stonden hun rol ‘geweldig’ hebben gespeeld. ‘De Jaren’ werd door 96% van de bezoekers gewaardeerd met het predicaat  ‘Fantastisch’.  De Amstelveense Toneelpublieksprijs is een initiatief van Schouwburg Amstelveen. “De grote veelzijdigheid,
maatschappelijke én persoonlijke impact van toneel maakt dat de schouwburg extra
aandacht aan dit genre wil schenken”, meldt het theater. Na afloop van elke toneelvoorstelling krijgen alle bezoekers het verzoek om die te waarderen. Op basis van al deze reacties heeft het theater ‘De Jaren’ uitgeroepen als Beste Toneelstuk en winnaar van de prijs 2022-2023.

Tweemaal

In het nieuwe seizoen komt Het Nationale Theater met twee voorstellingen naar Schouwburg Amstelveen. Op vrijdag 20 oktober speelt het, samen het gezelschap Black
Sheep Can Fly, het Pulitzerprijs winnende theaterstuk ‘Disgraced’. Deze moderne klassieker werd geschreven door Ayad Akhtar en vierde al triomfen in New York, London en München. Daarnaast presenteert Het Nationale Theater ‘Laagland’,  de nieuwe vlijmscherpe en komische voorstelling van schrijver Nathan Vecht. De cast (met o.a. Mark Rietman) staat op vrijdag 10 november in de schouwburg. Voor beide voorstellingen zijn nog kaarten beschikbaar. Er staan dit seizoen overigens meer dan zestig toneelproducties binnen
op de agenda. Van luchtige (vriendinnen) comedy’s tot moordmysteries en
ontroerend theater met een topcast. Bekijk de volledige toneelagenda via
www.schouwburgamstelveen.nl/agenda.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.