Zondag 24 september (16:30 uur) wordt tijdens een zogeheten muzikale vesper in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30A, werk van de Engelse componist Henry Purcell uitgevoerd.

De toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en is nodig om deze muzikale uitvoeringen in vespers voort te kunnen zetten.

Feestelijk

Uitgevoerd wordt het ‘Te Deum and Jubilate’ van Henry Purcell. Hij componeerde het werk in 1694 voor de gedenkdag van de beschermheilige van de muziek, Cecilia. Het verbaast daarom niet, dat hij er feestelijke muziek van maakte. Aan het standaard barokke orkest met strijkers en een basso continuo voegde hij twee trompetten toe en het koor laat hij vijfstemmig zingen. In de Kruiskerk wordt de muziek uitgevoerd door de Vespercantorij onder leiding van de cantor-organist van de Kruiskerk, Henk Trommel. Vocale solisten zijn Wendy Roobol, Iris Bouman, Kaspar Kroener en Jouke Wijmenga. Liturg is ds Barbara de Groot, organist is Henk Trommel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.