Stadsdorp Elsrijk houdt op zondag 24 september voor de eerste keer een ‘vintage markt’ van 11.00 tot 15.00 uur. De markt is eigenlijk een vervanger van de jaarlijkse rommelroute, waarbij men in voortuinen in Elsrijk spullen aanbood.

De kramen daarvoor zijn inmiddels allemaal verhuurd. De markt wordt gehouden aan de  Van Heuven Goedhartlaan bij eetcafé De Beebite, de Beerebijt 16A (zijstraat van de Van Heuven Goedhartlaan). Informatie over de markt bij wijkcoach Helga Bouwman: 06 25101357 of wijkcoach@stadsdorpelsrijk.nl

Tuinen

In de afgelopen jaren is in Elsrijk de Rommelroute georganiseerd. Door de hele wijk verkochten bewoners spullen vanuit hun tuin of garage. Het bleek volgens Stadsdorp Elsrijk dat veel bezoekers de weg niet goed konden vinden naar alle adressen. Vandaar dat nu is gekozen voor een markt op één plaats. Bij slecht weer gaat het evenement niet door en dat wordt vermeld op de website.

Pretpiste

Stadsdorp Elsrijk organiseert en faciliteert deze markt en biedt bewoners van de wijk de kans spullen, tweedehands, te verkopen. De inschrijving hiervoor is inmiddels gesloten. Het is net als de vrijmarkten op Koningsdag. zegt de organisatie. “Uiteraard worden deze verkocht tegen een schappelijke prijs; het gaat niet om commerciële verkoop.”

Voor de kinderen zijn er allerlei activiteiten, zoals een ballonnenman en zij kunnen  worden geschminkt. De Pretpiste houdt van 13.00-15.00 uur een demonstratie en kinderen kunnen bij bepaalde onderdelen meedoen.

Burendag

De vintage markt wordt op zondag 24 september gehouden en past daarmee in het landelijke weekend van Burendag. Dit is een initiatief van het Oranjefonds en Douwe Egberts, die hiermee mensen dichter bij elkaar willen brengen. Buurten worden socialer en leuker als buren elkaar ontmoeten, helpen en zich inzetten voor de buurt. Een betrokken buurt doet ertoe, zegt Stadsdorp Elsrijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.