Het programma JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) is ook in Amstelveen begonnen. Burgemeester Tjapko Poppens opende dat donderdag op de basisschool De Westwijzer. Hij kreeg daarbij van JOGG-ambassadeur Patrick Rijnbeek een plaatsnaambord en deelde zelf fruit uit aan de scholieren.

Het JOGG-plaatsnaambord houdt verband met het feit dat Amstelveen zich nu officieel een JOGG-gemeente mag noemen.

Toekomst

Volgens de burgemeester hebben kinderen nu eenmaal de toekomst en dat volgens hem ook een gezonde toekomst zijn. “Daarom ondersteunt de gemeente het JOGG programma dat kinderen een gezonde leefomgeving wil bieden en aandacht vraagt voor goede gewoonten, zoals gezond eten en voldoende bewegen”, zei hij.

Keuze

JOGG is een landelijk programma dat zich richt op een gezonde leefomgeving voor de jeugd. Het hele netwerk rondom een kind draagt daar aan bij zoals kinderopvang, scholen, zorg- en welzijn, bedrijven en gemeenten. JOGG Amstelveen wil goede gewoontes stimuleren, zoals gezonde voeding, meer water drinken, meer bewegen en beter slapen. Sven Kuit is de JOGG-regisseur in Amstelveen, waar hij de verschillende acties en initiatieven gaat coördineren. Zo JOGG Amstelveen sluit aan bij diverse Nationale projecten, zoals de Drinkwaterdag, Groente- en Fruitdag en Nationale Boomfeestdag.

Fotobijschrift: Burgemeester Poppens ontvangt het plaatsnaambord ‘Amstelveen, JOGG gemeente’ en gaf scholieren van De Westwijzer een krat fruit.

 

1 REACTIE

  1. Goh, Amstelveen loopt wel voorop met dit soort projecten zeg! Toen ik 8 jaar geleden uit het basisonderwijs in Amsterdam stapte was het daar al een paar jaar bezig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.