Het Cobra Museum weert zich met een petitie tegen het advies van B en W, waarover de gemeenteraad zich woensdag uitspreekt. De petitie is te vinden op de website: https://cobra-museum.nl/?gclid=CjwKCAjwjOunBhB4EiwA94JWsBVRyU3Cl5j976jIDen_Cb2Bp5fYK6A4btwmPGPC1I8J1rnFWtX_oBoCe6wQAvD_BwE.

Er wordt aan de aanhang van het museum gevraagd die vóór woensdag 13 september te sturen aan de hele gemeenteraad en daar ook een steunbetuiging achter te laten via: raadsgriffie@amstelveen.nl.

Verliezen

In de petitie wordt gemeld dat door het advies van B en W aan de gemeenteraad het museum ‘op de tocht’ staat. Dat kan pas niet doorgaan als  de gemeenteraad anders beslist. Het college van B en W stellen voor de door het museum gevraagd bankgarantie niet te geven. Het Cobra Museum loop dit jaar tegen een verlies van zeven ton aan, nadat het vorige jaren steeds met verliezen, wegens tegenvallende bezoekcijfers, eindigde. Vorig jaar was dat € 350.000.

Hoop

Het overbruggingskrediet – een lening van de bank – was nodig om de continuïteit van het museum te garanderen. De bank eiste een waarborg van de gemeente, die dus volgens het advies van het college er n iet komt. In de petitie worden goeddeels oude al bekende argumenten gebruikt en de verliezen van de laatste twee jaar geweten aan de coronacrisis.  “We zijn zeer teleurgesteld over het advies”, zegt directeur Stefan van Raay. “Onze hoop is nu gevestigd op de gemeenteraad.”

Logisch

Hij noemt de financiële krapte ‘tijdelijk’ en daarvoor zelf een oplossing te hebben gevonden via een kredietfaciliteit bij een reguliere bank. De waarborg die van de gemeente gevraagd werd, is volgens hem een ‘logische voorwaarde’.  “Met deze ingrepen blijft het museum op lange termijn behouden voor Amstelveen,” zegt Van Raay. Volgens hem horen het Cobra Museum en Amstelveen bij elkaar.

2 REACTIES

  1. 23 jaar verlies en 2 jaar positief resultaat en dan nog zeuren?! Ga je diep schamen. Ik snap heus wel dat het een mooie collectie is. Daarom doe het over aan een ander museum in Nederland, waar het een mooie toevoeging is. Dan blijft de collectie in zijn geheel tenminste nog voor Nederland bewaart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.