Er komt mogelijk uitstel over de beslissing van  de gemeenteraad het Cobra Museum uit de financiële problemen te helpen. Daarover beslist de raad daarover aan het einde van een woensdag (13 september) te houden extra raadsvergadering over de kwestie.

Enkele raadsleden vroeg woensdag in een zogeheten ‘raadsgesprek’ al om dat uitstel. Ook het museum wil als het ware ‘tijd kopen’.

Garantie

Het Cobra Museum wil een lening sluiten om aan de financiële problemen (dit jaar een verlies van zeven ton en de vorig jaar van € 3,5 ton) het hoofd te bieden. Maar de bank vroeg een gemeentegarantie. B en W adviseerden de gemeenteraad die niet te geven. Tijdens de het debat van de gemeenteraad, vooraf gaande aan de extra raadsvergadering, wordt besloten of er nog diezelfde avond over de waarborg wordt beslist of dat het probleem wordt doorgeschoven naar de reguliere raadsvergadering op woensdag 27 september (21.00 uur). Het Cobra Museum heeft volgens de gemeen te inmiddels bevestigd dat het daarvoor financieel haalbaar is een besluit uit te stellen tot 27 september.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.