De 36-jarige verdachte van het doden van zijn Amstelveense vader van 71 zou volgens gedragsdeskundigen ‘volledig ontoerekeningsvatbaar’ zijn. Dat kwam aan het licht tijdens de donderdag gehouden zitting van de strafzaak tegen de verdachte.

Zelf zegt hij zich weinig te herinneren van de nacht van de moord op 7 januari.

Psychiatrie

De deskundigen adviseerden tbs met dwangverpleging. Op 8 januari belde hij hulpdiensten; zijn vader was ernstig gewond in coma geraakt. Twee weken later overleed de vader. De rechter had eerder besloten dat er een einde moest komen aan de crisisopvang van de verdachte wegens diens psychische problemen. Maar het Openbaar Ministerie wijt de dood van de 71-jarige Amstelvener aan het door de zoon gepleegde geweld. In het strafdossier ontbrak overigens een sectierapport. Dat moet antwoord geven op de vraag wat de precieze doodsoorzaak is geweest.  Dat verwacht de rechtbank op 17 november te kunnen behandelen. Tot die datum blijft de verdachte uit Amsterdam, die nu in de psychiatrische afdeling verblijft, vastzitten. Hij krijgt er medicatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.