De gemeente geeft het subsidieplafond voor energiebesparing verhoogd met € 150.000 tot € 370.000 voor 2023. Volgens de gemeente was het geld bijna op door de velen die subsidie aanvroegen.

Tot 12 december kan men dat blijven doen voor het uitvoeren van verschillende energiebesparende maatregelen, zoals isoleren, ventileren, duurzaam verwarmen en koelen.

Gemiddeld € 1000

Gemiddeld wordt zo’n € 1.000 per aanvraag aan subsidie toegekend. Er zijn bijvoorbeeld elf aanvragen voor warmtepompen ingediend, 36 voor dakisolatie en 59 voor inductiekookplaten. Ook vroegen buren gezamenlijk de subsidie voor dakisolatie aan waardoor het subsidiebedrag met 5% werd verhoogd.

Wethouder Floor Gordon van Duurzaamheid is in haar nopjes, omdat steeds meer Amstelveners volgens haar nu ‘grotere stappen’ zetten, na eerst kleinere maatregelen te hebben genomen. “De subsidie Energiebesparing helpt inwoners daarbij”, zegt ze. De woningen worden naar haar mening energiezuiniger en comfortabeler.

Subsidie Energiebesparing 2023

De subsidie Energiebesparing is bestemd voor huiseigenaren, huurders, kleine particuliere verhuurders en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Het is de bedoeling dat binnen dertien weken na de subsidieaanvraag uitvoering van de werkzaamheden plaats vindt en daarna komt er een beoordeling. De regeling voor 2023 houdt in dat subsidie beschikbaar voor:

  • Isoleren:
    • Sinds 2023 ook voor bodem- en vloerisolatie
    • Indien gelijktijdig met buren subsidie voor dakisolatie wordt aangevraagd, kan het subsidiebedrag verhoogd worden met 5%
  • Balansventilatie met warmteterugwinning
  • Duurzaam verwarmen en koelen
  • Overige maatregelen, zoals subsidie voor koken op inductie, PVT­zonnepanelen (voor het opwekken van warmte en stroom) en een huisaccu voor de opslag van zelfopgewekte elektriciteit.

De volledige regeling staat op: www.amstelveen.nl/duurzaamheid onder de knop ‘Duurzame subsidies en acties’.

Stapelbare subsidies

De subsidie Energiebesparing is een aanvulling is op de landelijke subsidieregelingen voor het isoleren van de woning en voor een aantal technische voorzieningen:

  • De investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)
  • De Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) ook voor VvE’s

Zie ook: Subsidie- en financieringswijzer (rvo.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.