Sinds gisteren (woensdag 26 juli) wordt tot 1 september de tentoonstelling “Amstelveen door de lens van bewoners” gehouden in het informatiecentrum (over o.a. Stadshart en A9) Amstelveen Inzicht, boven de bibliotheek aan het Stadsplein. De expositie bevat historische foto’s van het Stadshart en de A9, aangeleverd door Amstelveense inwoners.

Het betreft een unieke verzameling foto’s van het tijdbeeld van de afgelopen 60 jaar, zegt de gemeente.

 Straatbeeld

 De tentoonstelling geeft een divers beeld van de periode voordat het Stadshart werd gebouwd. Historische beelden van Plein 1960 en het gebied waar de huidige A9 nu verbreed en verdiept wordt aangelegd. Veel elementen van toen zijn anno 2023 nog terug te vinden in het huidige straatbeeld. Toch is er veel veranderd in de loop der jaren. De foto’s van de tentoonstelling zijn aangeleverd door diverse  Amstelveners die toentertijd hobbymatig alle ontwikkelingen in Amstelveen op de gevoelige plaat zetten.

De expositie is gratis te bezoeken van woensdag tot en met vrijdag van 12.00-17.00 uur. Adres dus: Belevingscentrum Amstelveen Inzicht, Stadsplein 103 (boven de bibliotheek).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.