Het wordt de eerste ouderen hangplek in deze gemeente, zegt men nu in Bovenkerk. Op zaterdag 15 juli wordt die op het zomerfeest in het Urbanuspark daar (15.00 tot 20.00 uur) geopend om te “blijven chillen en samenscholen’, terwijl men niet wordt weggestuurd.

Midden in het park staan bankjes, waar men kan luisteren naar muziek. En mocht men een pilletje willen of moeten innemen, kan men gerust om een glaasje water aan de mede dorpsgenoten. “De toegang is gratis”, zeggen de organisatoren.

BBQ

Mits men natuurlijk niet meedoet aan de Bovenkerkse BBQ met verse salades, brood, saté, hamburgers, vega producten en alles wat bij een echte dorps BBQ hoort. Het team van ‘Samen Eten’ verzorgtdie eetpartij waarvoor € 10 wordt gevraagd (voor kinderen €5). Men kan zich melden voor de BBQ, bij chmvandenhelder@gmail.com

Lied

Het Zomerfeest belooft weer een hele happening te worden met activiteiten voor jong en oud, de braderie, hapjes en drankjes en natuurlijk veel muziek, zegt de Bovenkerkse krant Nota Bene. “Met als één van de hoogtepunten de officiële primeur van een nieuw lied voor en over Bovenkerk.” Die door Marcel Besselink gecomponeerde en van tekst voorziene ‘Ode aan Bovenkerk’ wordt om 17.00 uur voor het eerst ten gehore gebracht.

De bezoekers krijgen ook te maken met het optreden van Sambagroep Bovenkerk, de Amstel River Singers, de Akoestische Heeren, de Bonus Band en de act ‘Zingt allen mee met Wanda B.’ (smartlappen). Voor de allerkleinste zomerfeestbezoekers is de band Flapuit van de partij met liedjes voor peuters en kleuters.

Heel Bovenkerk Bakt

Deelnemers aan ‘Heel Bovenkerk Bakt’ kunnen tussen 14:30 uur en 15:00 uur hun taart, cake, cupcake enzovoort aanleveren in de tent in het Urbanuspark. De jury van Banketbakkerij Arnold Cornelis beoordeelt al het lekkers. Aanmelden kan per e-mail bij Lex Koot (lex.koot@ziggo.nl).

Het terrein biedt ook een braderie. De kramen bieden volgens de organisatoren ‘voor elk wat wils’ en ook kinderen zullen zich naar hun mening niet vervelen. Er worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals een ontwerpwedstrijd voor een Bovenkerkse vlag. En er is een echte zeepglijbaan.

Het Zomerfeest wordt mede mogelijk gemaakt door het Noorddamcentrum, Stichting Bovenkerk, Stichting Amstelidee, Stichting Stinak  en vele vrijwilligers. Meer informatie via Facebook, Instagram en/of Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.