Je mag dan in 2017, dus vóór de coronacrisis, Ondernemer van het Jaar zijn geworden, dat wil niet zeggen dat je aan de strenge woke-regels ontkomt. Ik zeg het maar even in de richting van Boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein. Het kan zijn dat niemand het nog ontdekt heeft, volgens mij een typisch geval van long covit, maar op een dag staat de politie of in elk geval een boa van wethouder Herbert Raat in de winkel.

Dat deden tot nog toe tientallen scholieren om hun – ik riskeer n u ook een boete of gewoon censuur – supermeester -of juf aan de prijzen, met spandoeken en veel geschreeuw. Ik zag nog net hoe Ruben Dorren van een school in Ouderkerk tot ‘supermees’ werd benoemd, maar hij moet de laatste zijn.

Superjuf?

Want de term supermees of superjuf kan in deze tijd echt niet meer. Ik verwacht trouwens dat het kinderboek van Janneke Schotveld, naar aanleiding waarvan de wedstrijd van Venstra en de laatste jaren van de krant Amstelkids wordt gehouden, niet meer mag verschijnen. Hooguit in gecorrigeerde vorm, met de goedkeuring van de genderpolitie. In elk geval moet de titel anders worden. Ik stel voor: Superleerkracht, hoewel dat mogelijk iets mannelijks heeft, maar er zijn ook vrouwelijke directeuren. Dus dat kan naar mijn bescheiden mening wel tot nader order van bijvoorbeeld het kabinet.

Elke gedachtenverwijzing naar de begrippen vrouw en man moet in dit gender-neutrale tijdperk achterwege blijven, waarin men spreekt over bijvoorbeeld een vaginabezitter. Trouwens de NS ging daarin voor door de mensen niet meer aan te spreken als dames en heren, maar met de term ‘reizigers’ nu bezigt. Dat  begint er meer op te lijken. Ik wacht dus af hoe lang het duurt totdat er een inval bij Venstra wordt gedaan. Door de politie of de boa’s.

4 REACTIES

  1. Johan Bos verwacht dat boa’s van wethouder Herbert Raat een inval zullen gaan doen bij Venstra.

    Typisch geval van ‘long covit’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.