De zogenaamde Buitenveldertbaan van Schiphol is van maandag 3 tot en met dinsdag 11 juli, dus volgende week, dicht. Daardoor wordt, wegens jaarlijks regulier onderhoud daaraan, ook de aanvliegroute niet gebruikt. Dat scheelt in vlieglawaai voor veel Amstelveners.

Tijdens het baanonderhoud is de start- en landingsbaan namelijk niet beschikbaar voor vliegverkeer.

Andere banen

In situaties waarbij vliegtuigen normaal gesproken starten vanaf of landen op de Buitenveldertbaan kan tijdens deze periode een andere baan ingezet worden, zoals de Schiphol-Oostbaan, Zwanenburgbaan of Aalsmeerbaan. Aan start- en landingsbanen wordt jaarlijks regulier onderhoud uitgevoerd, zodat deze in goede conditie zijn en blijven. Er worden aan de Buitenveldertbaan, waar nodig, kleine reparaties aan het asfalt en markeringen uitgevoerd. De bekabeling en elektra worden gecontroleerd, lampen schoongemaakt of vervangen en omliggende grasvelden worden gemaaid. Het hemelwaterafvoer systeem wordt gecheckt en doorgespoeld. Omdat de Buitenveldertbaan tijdens deze werkzaamheden niet in gebruik is voor vliegverkeer, is er ook gelegenheid om de taxibanen rondom te controleren en de bebording aan te passen. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans.
Bewoners
Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer en baangebruik tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met BAS. Die geeft op een website uitleg over het actuele baangebruik en operationele bijzonderheden. En is ook volgens Schiphol het informatie- en meldingencentrum over het vliegverkeer van, naar en op Schiphol. Dit kan 7 dagen per week (09.00-17.00 uur) ook via telefoonnummer 020-6015555 of door het raadplegen van de website.

Op de sites van BAS en Schiphol wordt wekelijks informatie gepubliceerd over het vliegverkeer op Schiphol. Omwonenden van Schiphol hebben met de app Notifly bovendien altijd real-time inzicht in het actuele en verwachte vliegverkeer op hun locatie. Overigens houdt de luchthaven omwonenden via een nieuwsbrief op de hoogte van relevante ontwikkelingen rond het vliegverkeer op Schiphol. Iedereen kan zich aanmelden voor die zogeheten burennieuwsbrief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.