Na een eerder bezoek van verkeerswethouder Herbert Raat, waar een petitie aan hem werd aangeboden, komen er nu aanpassingen aan drie oversteekplaatsen bij Kindercampus King aan het Oostelijk Halfrond.

Dat gebeurt op verzoek van ouderraad en directie van de openbare basisschool hebben de wethouder en een verkeerskundige van de gemeente een verkeersschouw gehouden, waaruit de aanpassingen voortkwamen. In april kreeg de wethouder aan petitie van leerlingen, ouders en directie aangeboden.

Veilig verkeer

De gemeente verwacht ze tijdens de zomervakantie af te kunnen ronden. “Het vergroten van de verkeersveiligheid is een van de prioriteiten van dit college”, zegt wethouder Raat. “Zeker als het gaat om kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals kleine kinderen. In het geval Kindercampus King hebben ouders en de directie ons gewezen op de soms onveilige verkeerssituatie bij de school. We stimuleren ouders en scholen om contact met ons te zoeken. Waar aanpassingen die de verkeersveiligheid vergroten mogelijk zijn, zullen we dat doen. Belangrijk blijft daarnaast dat we als weggebruikers rekening met elkaar houden.”

 Oversteekplaatsen

Rondom Kindercampus King liggen drie zebrapaden. De gemeente zal alle drie de zebrapaden beter zichtbaar maken door het plaatsen van verkeersborden met een felgele achtergrond. Bij de meest gebruikte oversteekplaats aan de zuidkant van de school breidt de gemeente het zebrapad uit met een mast met lampjes. Door op de knop te drukken gaan de lampjes knipperen en zien automobilisten dat kinderen willen oversteken. Bij het zebrapad over de Florence Nightingalelaan aan de westkant van de school wordt een middeneilandje aangebracht, zodat voetgangers de weg in twee delen kunnen oversteken.

Veiligheid

Het vergroten van de verkeersveiligheid in Amstelveen en in het bijzonder van de routes  naar en rondom scholen, is een van de speerpunten van wethouder Raat. Daarom roept hij ouders en scholen op om onveilige verkeerssituaties bij hem te melden, zodat de gemeente kan kijken waar eventueel verkeerstechnische aanpassingen mogelijk zijn. De gemeente trekt hierin samen op met Veilig Verkeer Nederland.

Fotobijschrift: Wethouder Herbert Raat (verkeer) kreeg in april een petitie omtrent de verkeersveiligheid rondom Kindercampus King van de ouderraad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.