Toneelgroep TOBO in Bovenkerk bestaat sinds 1945. Maar zij is een van de vele organisaties op het gebied van de amateurkunst en -cultuur. Die word landelijk deze maand (juni) onder de aandacht gebracht via de actie ‘iktoon’.

Amateurkunst is van onschatbare waarde voor de samenleving, vinden LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst) en Stichting WAK Nederland (Week van de Amateurkunst). Zij staan achter de noemer ‘iktoon’ en bundelen partners in de kunst- en cultuursector de krachten.

Expressie

De iktoon-maand wordt gerealiseerd dankzij de vele beoefenaars en organisaties die tijdens de maand juni hun kunsten tonen. Die stimuleren volgens de organisaties de creatieve expressie, bevordert persoonlijke groei, versterkt gemeenschappen, viert culturele diversiteit en maakt kunst toegankelijk voor iedereen. Ook in Amstelveen bloeit de amateurkunst, met een rijke verscheidenheid aan verenigingen en stichtingen.

 Kunst van iedereen

In de maand van iktoon, die plaatsvindt in juni, brengen amateurkunstverenigingen en -stichtingen hun talenten tot leven. Toneelgroep TOBO en het SeniorenOrkest Amstelland laten zien bijvoorbeeld wat ze in hun mars hebben.

Toneel

 Toneelgroep TOBO speelt hoofdzakelijk stukken van goede schrijvers. De toneelgroep bestaat uit 20 leden en nodigt iedereen uit bij de openbare repetities te komen kijken om een beeld te krijgen van de toneelgroep. Want nieuwe leden zijn welkom.

Muziek

Dit jaar viert het SeniorenOrkest Amstelland haar 40-jarig bestaan. De harmonie bestaat uit fluiten, rietblazers (klarinetten en saxofoons), koperblazers (trompet, trombone, hoorn etc.) en slagwerk. Tijdens de openbare repetitie kun je meemaken hoe een orkest een stuk muziek instudeert. Voorzitter Tjebbe Bosma vat de kracht van het lidmaatschap doeltreffend samen:  “Het is een sociale gemeenschap die de liefde voor blaasmuziek deelt”. De iktoon-maand wordt gerealiseerd dankzij de vele beoefenaars en organisaties die tijdens de maand juni hun kunsten tonen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.