Volgende week dinsdag (27 juni) wordt ’s morgens op het Stadshart weer een zogeheten ‘Dode Hoekdag’ gehouden om kinderen te waarschuwen dat chauffeurs van vrachtwagens een dode hoek hebben in hun hun spiegels.Die dode hoek is de meest gevaarlijke plek bij een (groot) voertuig, zegt de lokale afdeling van VVN (Veilig Verkeer Nederland).

Terug

Voor fietsers – jong en oud – is het dus belangrijk om te weten waar de dode hoek zich precies bevindt en waar zij veilig kunnen gaan staan. Uit onderzoek blijkt dat bijna 44% van de fietsers in de dode hoek gaat staan. “Dat is levensgevaarlijk”, zegt VVN, dat met de gemeente samen ervoor zorgde dat de ‘Dodehoek Dag’ terug is.

Zes scholen

Voorzitter Ben Westendorp van de lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland zegt dat het in de vorige twee jaar wegens Corona niet mogelijk was die te organiseren. “Nu gelukkig wel weer, want het is echt nodig voor de verkeersveiligheid van kinderen. Wij zijn daarom ook erg blij dat er zes scholen uit Amstelveen mee doen”.

Afvalbeheer

De dag wordt georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland. De leerlingen van de scholen krijgen eerst een theoretische les in Platform C aan het Stadsplein en daarna mogen ze zelf op het plein in de vrachtauto gaan zitten om te ervaren wat de vrachtautochauffeur wel en niet kan zien. Daarvoor zijn een viertal vrachtauto’s op het Stadshartplein aanwezig, waaronder een truck van gemeentelijk Afvalbeheer. Verkeerswethouder Herbert Raat is in de ochtend aanwezig om te zien hoe de kinderen de lessen ervaren.

9 REACTIES

  1. Het is dat u niet meer te beschouwen bent als een serieuze journalist, anders had ik een klacht ingediend bij de NVJ over het zomaar verwijderen van reacties die u niet aanstaan.

    • Als u naar de NVJ gaat, waarvan mik sinds mensenheugenis lid ben, moet u toch zeggen wie u bent en u niet verschuilen achter het anonieme ‘ taal’. Overigens begrijp ik niet dat u zoveel woorden vuil maakt aan een ‘niet serieuze journalist’.

  2. Als u de kritiek op uw talrijke taal- en typfouten en niet-lopende zinnen ter harte neemt, worden uw stadskroniek en uw bijdrage aan het lokale publieke debat serieuzer genomen. Lees dus alstublieft uw eigen teksten kritisch na en begin bij uw laatste reactie op Taal.

    Censuur, hoe en door wie dan ook, is vuil.

  3. Zou voor kinderen van het vo inderdaad geen overbodige luxe zijn. Overigens kan men bij de vo scholen ook eens beter gaan handhaven van de verkeersregels.
    Volledige boetes moeten ook aan kinderen gegeven kunnen worden van 12 tot 16 jaar, tenslotte zijn ouders verantwoordelijk voor een goede (verkeers) opvoeding van hun kroost en dat kan niet door ze maar overal naar toe te rijden. Misschien vervelend, maar dat kost tijd.

  4. Opmerkelijk dat een oud-onderwijzer zo’n opmerking maakt. Maar ja, wat wil je ook. Studenten op de PABO kunnen niet rekenen. En (bejaarde) journalisten kunnen niet schrijven. Waar gaat het heen met dit land

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.