In het Odensehuis, dat van wijkcentrum Alleman naar de Bourgondischelaan 43 is verhuisd en daar vrijdag door wethouder Marijn van Ballegooijen werd geopend, is ook een Dementheek gevestigd.

Dementheek is een gratis uitleenservice van technische ondersteuningsproducten voor mensen met geheugenproblematiek en (beginnende) dementie en hun naasten.

Regie

Overigens is iedereen van maandag tot en met vrijdag van harte welkom, zegt Participe, de welzijnsorganisatie die het Odensehuis beheert en vindt dat mensen met dementie zolang mogelijk zelf de regie moeten blijven houden. ”Zij hebben daarbij behoefte aan de juiste ondersteuning. Er komen gelukkig steeds meer producten op de markt die mensen met dementie ondersteunen en hun leven aangenamer kunnen maken.

Telefoon

De Dementheek maakt het mogelijk deze apparaten te bekijken te lenen zodat men die thuis kan proberen. Er zijn onder meer speciale telefoons, persoonsalarmering, GPS-systemen, een dagritme-klok, tablets, tinybot robot, maar ook een eenvoudige radio of afstandsbediening. Samen met een professional kijkt de bezoeker welk product past bij zijn of haar wensen. Zo nodig is er hulp bij de instructie en installatie thuis. Bevalt het product goed, dan kan men overwegen het zelf aan te schaffen. Zo niet, dan probeert men gewoon een ander product.

Mantelzorgers

De Dementheek is gevestigd in Odensehuis Amstelveen, het inloop-, informatie-, en ontmoetingscentrum voor mensen met geheugenklachten en (beginnende) dementie, mantelzorgers en hun familie en vrienden. Het is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9:30-15:30 uur. Een afspraak maken is niet nodig. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met 020-4412401 of odensehuis@participe.nu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.