In hun nieuwe Amstelkids journaal presenteren kinderreporters onder de titel ‘Van turf tot polder’ beslissingen van vroeger en nu, waardoor Amstelveen de gemeente werd die het nu is.

Zij ontdekken dat alle beslissingen van vroeger, invloed hebben op het landschap van vandaag.

Kinderburgemeester

Turftrapster Geertje kan de reporters hier alles over vertellen; ze was er voor een belangrijk gedeelte zelf bij. Haar beeld heeft in alle ze in alle jaren die zijn in het Oude Dorp stond, eerst op het Dorpsplein en de laatste jaren bij het voormalige stationveen, ook heel wat gehoord. In dit journaal hebben opnieuw kinderen van verschillende basisscholen een rol als reporter. Kinderburgemeester Lode Besseling presenteert het journaal.

Kijken op school

Het nieuwe Amstelkids Journaal (16 minuten) wordt deze week naar alle basisscholen in Amstelveen verstuurd en kan worden bekeken in de klas. Ook zal dit journaal van donderdag 25 mei af worden uitgezonden op de lokale tv van 1Amstelveen. Verder is het te bekijken via You Tupe: https://www.youtube.com/watch?v=Uur5QxrEqw4 of te vinden op www.amstelkids.nl. Het Amstelkids Journaal ‘Van turf tot polder’ is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Mediafonds Amstelveen.

Krant

Overigens is het nu gepresenteerde journaal een productie van de kinderkrant Amstelkids. Die bestaat sinds april 2020 en wordt vijf keer per jaar op alle basisscholen in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel verspreid. Het eerste Amstelkids journaal werd gemaakt in november 2020. Alle kinderen in Amstelveen van 7 tot 13 jaar oud kunnen zich opgeven om mee te werken aan het journaal of aan de krant. Dat kan via info@amstelkids.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.