Als projectontwikkelaar Zuiver Vastgoed op de plek van het voormalige café De Zwarte Karten geen drie villa’s mag bouwen, is het bouwplan financieel niet haalbaar. Bij elke villa minder is het plan onhaalbaar, volgens Zuiver. Jan van Schaik van de Bewonerscommissie van de gelijknamige buurtschap vertelde dat vorige week aan de Dorpsraad Nes aan de Amstel.

Hij bracht verslag uit van een delegatie van de bewonerscommissie, de gemeente en de ontwikkelaar.

Bestemmingsplan

Het gemeentelijke bestemmingsplan is door de Raad van State doorgestreept, omdat de gemeente eerst een ontheffing aan de Provincie Noord-Holland moeten vragen om het plan überhaupt gerealiseerd te krijgen. De Provincie heeft namelijk bepaald dat in het betreffende gebied langs de Amstel niet gebouwd mag worden.  Maar als het aantal toegestane villa’S van drie naar twee daalt is het volgens Zuiver geldelijk niet haalbaar, zei Jan van Schaik. Die vond het overigens jammer dat de RvS zich niet heeft uitgesproken over het landelijke karakter van het gebied. De gemeente heeft het ter wille van de bouw stedelijk verklaard, terwijl het eerst landelijk was. Maar de RvS vindt dat alleen de Provincie zich erover uit moet spreken.

Hotel

Intussen vreest het dorp voor steeds meer nieuwe bewoners die in wezen met Nes aan de Amstel geen echte binding hebben. “Wij kennen de meeste mensen niet die als buren bij ons komen wonen”, zei iemand tegen de Dorpsraad. Er werd gepleit voor het welkom heten van nieuwelingen. En dat men het doorgeeft als men nieuwe buren heeft.

In dat verband werd ook verschillend gedacht over het zogenaamde ‘boetiekhotel’ dat in aanbouw is aan de Amsteldijk 183, waar De Waver op de Amstel uitkomt. De gemeente gaf inmiddels toestemming voor het hotel van maximaal 24 kamers. Het wordt een heel modern gebouw, wist iemand uit de Dorpsraad. Omwonenden kunnen zich er nog over uitspreken. Er komen dertig parkeerplaatsen bij.

2 REACTIES

  1. Het kan best zijn dat het financieel niet haalbaar is. Nou en! Dan heeft die projectontwikkelaar zich in de vingers gesneden hiermee. Risico van het vak, zou ik zeggen.

    Trouwens ik vind dat je met deze architectonische gedrochten het oud-Hollandse rivierlandschap toch al helemaal verpest. Het zou misschien staan in Almere of Lelystad.en dan nog eens dat boetiekhotel. Zo laat men alles lekker verfrommelen zonder enige visie. Nou ja , de uitzondering van geld verdienen dan, want daar moet alles voor wijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.