Zondag 23 april (16.30 uur) is er in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30A, een muzikale vesper, waarin een barokke cantate wordt uitgevoerd, omlijst met een aantal Bijbelse liederen van Huub Oosterhuis.

De toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en is nodig voor de continuïteit van deze muzikale vespers.

700 verzen

Op Paaszondag overleed de bekende dichter Huub Oosterhuis. Hij laat ruim 700 gedichten en liederen na, die voor vele kerkelijke en niet-kerkelijke mensen van grote betekenis zijn, omdat de grote levensthema’s rond geloof, hoop en liefde er opnieuw en onnavolgbaar mooi in verwoord worden. In deze muzikale vespers zingen we enkele van zijn liederen en horen we zijn gedichten. Liturg in deze vesper is neerlandica Bettine Siertsema, een van de voorgangers van de Ecclesia waarbij Huub Oosterhuis vanaf het begin tot aan zijn dood betrokken was.

Cantate

Zoals vaker in deze vespers het geval is, zal ook in deze een barokke cantate klinken. Deze keer is dat ‘Herzlich lieb heb ich dich, o Herr’ van Dieterich Buxtehude (BuxWV 41). Het vocaal ensemble Linguae atque cordis (foto) en een barokensemble nemen de uitvoering voor hun rekening onder leiding van dirgent Bert ’t Hart. Henk Trommel zal in deze vesper de organist zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.