Als er niet genoeg kandidaten komen voor de komende verkiezingen (woensdag 31 mei) verdwijnt de dorpsraad van Nes aan de Amstel. Dat werd duidelijk tijdens de dorpsraadvergadering van dinsdagavond.

“De Dorpsraad Nes aan de Amstel houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen in ons gebied. Om dat te blijven doen, moet de Dorpsraad wel blijven bestaan”, schrijft de raad aan de inwoners van de Nes.

 Oproep

Of dat zo mis na de verkiezingen nis de vraag. Misschien zijn er wel een paar kandidaten te vinden, die de dorpsraad toch wel ergens een nuttig orgaan vinden, maar er nou niet alle tijd, enthousiasme en inzet voor over hebben, was een conclusie. “Er zijn nu nog te weinig kandidaten voor de komende verkiezingen, te weinig kandidaten betekent dat de Dorpsraad ophoudt te bestaan. Zover mag het niet komen”, zegt de dorpsraad, gevolgd door een ‘dringende oproep’.

 Omvallen

“De dorpsraad staat op omvallen”, zei iemand in het publiek dinsdag. Tot en met 17 april kunnen inwoners zich kandidaat stellen voor de verkiezingen op 31 mei. Dat moeten er minimaal vijf doen, maar liever zeven. De dorpsraad bestaat in principe uit zeven leden. Dan valt er wat te kiezen, zegt de organisatie.

De Dorpsraad Nes aan de Amstel is een adviesorgaan van en voor de gemeente. In de praktijk betekent het, dat een lid van de Dorpsraad meedenkt en adviseert over zaken zoals de dijkverbetering, de verkeersinrichting van de Amsteldijk, wijzigingen van bestemmingsplannen, sociale samenhang, veiligheid en de groenvisie. Er zijn 10 openbare vergaderingen per jaar op de tweede dinsdag van de maand in het Dorpshuis. Van 20.00 tot 22.00 is er de openbare vergadering, na een voorbespreking die om 19.30 uur begint.

Meer informatie vindt u www.nesaandeamstel.nl onder “Dorpsraad”.
Op het digitale platform www.nesaandeamstel.nl vindt men onder “Dorpsraad” meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.