Na enkele jaren afwezigheid vanwege de coronapandemie is er voor ouderen (65+) weer gratis een zogeheten Opfriscursus rijvaardigheid. Die wordt op de dinsdagen 9 mei en 6 juni (10.00 tot 12.00 uur) gehouden in het raadhuis aan de aan Laan Nieuwer-Amstel 1.

De gemeente verzorgt die samen Veilig Verkeer Nederland (VVN), afdeling Amstelveen-Amstelland.

 Verandering

De tweedaagse Opfriscursus rijvaardigheid, waarbij deelnemers zich laten bijspijkeren over de nieuwste verkeersregels, werd altijd drukbezocht. “Dus toen Joss Tabak, oud-wethouder in Amstelveen, vroeg of ze dit samen met VVN weer zou kunnen organiseren in het raadhuis, zeiden we natuurlijk meteen ja”, zegt verkeerswethouder Herbert Raat. “Het is al snel 30, 40 of 50 jaar geleden dat iemand zijn rijbewijs heeft gehaald en in die jaren is er veel veranderd. Denk aan rotondes met tweerichtingsverkeer voor fietsers of nieuwe belijning.”

Veiligheid

De cursus draagt volgens Raat bij aan de verkeersveiligheid in de gemeente en van ouderen in het bijzonder. “We zijn trots op Joss dat zij al jaren de drijvende kracht is achter de organisatie van de Opfriscursus, samen met VVN, en dat ze zich ook na haar wethouderschap nog steeds inzet voor de ouderen van Amstelveen.”

Instructeur

Een verkeersinstructeur praat de deelnemers bij over alle verkeersregels die in de loop der jaren veranderd zijn. Ook krijgen zij tips voor zuiniger en milieuvriendelijker rijden. De theoriecursus is bedoeld voor ouderen (65+) uit Amstelveen en bestaat uit twee bijeenkomsten van twee uur. Deelnemers ontvangen een theorieboek. Tijdens de eerste cursusdag kan men zich aanmelden voor een rijvaardigheidsrit met een erkende rijinstructeur in de eigen auto en omgeving. De theoriebijeenkomsten en praktijkrit hebben een informatief karakter. Er is geen examen.

Aanmelden

Aanmelden voor de cursus bij VVN afdeling Amstelveen-Amstelland onder vermelding van volledige naam en adres, telefoonnummer, geboortedatum en e-mailadres. Bij voorkeur aanleveren via e-mail: vvn.amstelland@gmail.com (of per post p/a J. de Graeflaan 123 1181DM Amstelveen). Het maximale aantal cursisten per cursus is 35.

Op de foto: Herbert Raat

6 REACTIES

 1. Opfriscursus voor wethouders die van geen einde weten, zou een betere cursus zijn. Eindeloos je kunstje blijven doen. Het is om je kapot te schamen.

  En kom niet aan met ‘democratie’ want de feestbaantjes van het wethouderschap worden allemaal achter gesloten deuren bekokhalsstoofd.

  • Het valt mij wel op dat, alle achterkamers van bestuurders ven zogenaamde ‘volksvertegenwoordigers’ ten spij, degenen die kritiek er op hebben in wezen hetzelfde doen: Zij schelden anoniem.

   • Ja Johan. Dat is zo. Maar wat verandert dat aan het geluid van de mening. Het gaat om de mening die leeft. Niet om de ijdelheid.

   • Is het niet zo dat voorbeeld doet volgen en dat juist een gemeenteraad en B&W het voorbeeld moeten geven en dat nou juist niet doen zoals jij in diverse colomns en artikelen hebt doen weten?

  • Ik zei alleen dat het mij opviel dat er vaak anoniem op besluiten van de politiek wordt gereageerd. Of alle reageerduurs het predikaat ‘klokkenluider’ verdienen, weet ik niet. Maar ik maak mij sterk dat er veel anoniem gescheld bij is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.