In de Immanuelkerk aan de De Ruyschlaan 147 wordt vrijdag (7 april), dus op Goede Vrijdag, de tentoonstelling ‘Weg van het Kruis’ gehouden. Die wordt georganiseerd in samenwerking met de Stadshartkerk.

De expositie is de hele dag te bezoeken, van 10.00 tot 18.30 uur. ’s Avonds om half acht (19.30 uur) houden beide kerken een gezamenlijke viering, waarin men langs de beelden gaat, afwisselend met gebed en muziek.

 Lijden

Christenen over de hele wereld staan op Goede Vrijdag stil bij het lijden en sterven van Jezus Christus, zegt voorganger Lars Grijzen van de Stadshartkerk. De beelden van de tentoonstelling tonen het verhaal van een goed mens die onschuldig sterft. Verschillende zintuigen worden aangesproken in de route door het kerkgebouw. Door kunst, muziek en bijzondere voorwerpen. Bij de voorstelling is er een boekje voor volwassenen en ook één voor kinderen. In tien stappen gaan bezoekers door het verhaal van Goede Vrijdag heen. “Waarom wordt deze dag ‘goed’ genoemd? Waarom ging Jezus deze weg? En wat heeft dit verhaal van immens lijden nu nog te zeggen?”, zegt Grijzen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.