Het wemelt van klachten van huurders over woningcorporatie Eigen Haard. Bert Rouwenhorst zei het al tijdens het ontbijt dat het CDA voor de pers organiseerde omtrent het optoppen van flatgebouwen. Nu heeft de partij, deel uitmakend van de gemeenteraad, een klachtenlijn voor huurders van die corporatie geopend.

Vorig jaar kreeg de fractie veel klachten over de wijze waarop Eigen Haard klachten afhandelt, zegt het CDA, dat inmiddels schriftelijke vragen aan B&W erover heeft gesteld.

Onheuse bejegening

Niet alleen om meldingen over onjuiste energielabel gaat het volgens het CDA, maar ook om technische onvolkomenheden, slechte reparaties, het ontbreken van controle op uitgevoerde werkzaamheden, onheuse bejegening, zeer lange wachttijden en het niet nakomen van afspraken.

Geen woongenot

Burgerlid Bert Rouwenhorst (foto) heeft de laatste maanden veel huurwoningen van Eigen Haard bezocht en de klachten beoordeeld. “Het CDA vindt dat wij als samenleving er alles aan moeten doen om iedere Amstelvener een goede en betaalbare woning te bieden die ook wooncomfort biedt”, zegt hij. “Helaas is voor veel huurders bij Eigen Haard niet van enig woongenot te spreken, gelet op de grote onvrede over de handelwijze van de verhuurder.”

Boterzacht

De gemeente Amstelveen heeft in 2021 prestatieafspraken gemaakt met Eigen Haard, maar die zijn volgens het CDA boterzacht. Daarom heeft de fractie in de schriftelijke vragen verzocht zo spoedig mogelijk nieuwe bindende prestatieafspraken te maken op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid, leefbaarheid, communicatie en het op een fatsoenlijke manier afhandelen van klachten. Klachten kunnen gemeld bij Bert Rouwenhorst: b.rouwenhorst@amstelveen.nl. Informatie ook op de website van CDA Amstelveen: www.cda-amstelveen.nl.

Vocht

Volgens het CDA zijn er veel klachten over ‘vochtproblemen’, die voor ongezond binnenklimaat zorgen, en andere bouwkundig op te lossen problemen, die overigens eerder aan de orde zijn gesteld door de gemeenteraad.

2 REACTIES

  1. Beetje late reactie van het CDA, iedereen weet dat Eigen Haard al jaren niet of amper aan goed onderhoud doet, waarom nu opeens?

    • En dat de lokale overheid in de vorm van D66/VVD hier EH ook nauwelijks toe aanspoort, tenzij er natuurlijk landelijk aandacht aan wordt besteed, want dan staan er plotseling wat bestuursbobo’s op de stoep met wat wollige uitspraken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.