Op allerlei manieren probeert de gemeente Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te stimuleren tot verduurzamen van hun gebouwen over te gaan. Op woensdag 19 april houdt zij een informatiemarkt in het Noorddamcentrum (Noorddammerweg 1) van 19.30 tot 21.30 uur.

Daar is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar elke VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

 Besparen

Tijdens de markt kunnen VvE-leden en -huurders interactief informatie verzamelen over het besparen van energie, isoleren en het op een goede manier instellen van de cv-installatie, zodat het cv-water gelijkmatig wordt verspreid over de verwarmingselementen (waterzijdig inregelen).

Drempel

Voor VvE’s is het vaak lastig om het energielabel te verbeteren, omdat de besluitvorming vaak complex is, realiseert wethouder Floor Gordon van Duurzaamheid zich. Daarom wil zij naar haar zeggen leden en huurders van VvE’s helpen met ‘het zetten van duurzame stappen’. Vandaar de informatiemarkt. “Als VvE is het lastig te starten met verduurzamen, omdat je het met elkaar eens moet zijn over de maatregelen en de financiering”, zegt ze. “Met concreet advies en  voorbeelden willen we de drempel voor VvE’s om bij te dragen aan duurzame ambities verlagen. Ons Servicepunt Energieadvies kan hierbij ondersteunen.”

Servicepunt

Het Servicepunt Energieadvies, energiecoaches en verschillende leveranciers delen op de informatiemarkt hun info over energiezuiniger en comfortabeler wonen, subsidieregelingen, financieringsmogelijkheden en hoe zij daarbij kunnen ondersteunen. Ook aanwezig zijn een bouwkundig adviesbureau, een EPC-adviseur, een procesbegeleider en energiebedrijf Eneco.

Aanmelden

Aanmelden voor de markt kan via servicepuntenergieadvies@amstelveen.nl. Vermeld daarbij naam, adres en naam van de VvE.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.