Een blad als bijsluiter bij het Amstelveens Nieuwsblad, waarschijnlijk ook verspreid in alle gemeenten waar de BDU lokale uitgaven heeft, roept de lezers op zondagsrust zwaar te laten wegen. In Amstelveen speelde dat probleem enkele jaren geleden, toen de ChristenUnie en de SP tegen het door D66  gewenste langer open houden van de winkels – ook op zondag – stemden.

De twee tegen stemmende fracties deden dat overigens op verschillende gronden. Voor de ChristenUnie was het geloofstandpunt doorslaggevend, de SP kwam op voor de kleine ondernemers, die dan nooit vrij hadden en voor wie het betalen van personeel te duur was.

Stadshart

Overigens had het streven naar een 24-uurs economie van D66 tot nu toe weinig zin, want de winkelcentra – inclusief het Stadshart – gaan en gingen pas om 12.00 uur open. Op dat punt veranderde dus weinig, ook al kwam het voorstel van D66 door de gemeenteraad om de winkeliers toestemming te  geven elke dag van 06.00 uur af open te zijn.

‘Dag des Heeren’

D66 is verklaard tegenstander van alles waaraan de CU en Bijbels christendom in het algemeen waarde hecht. De fractie in de Amstelveense gemeenteraad vormt daarop geen uitzondering. Tegenover wat die als verworven of nog te verwerven vrijheid ziet, wordt in het blad ‘Zondagsrust’ op het gebod van God gewezen als ‘de dag des Heeren’ waarop Johannes het boek Openbaring zou hebben geschreven. Overigens komen vooral ‘zwaar’ reformatorische kerken in het blad aan het woord.  De term ‘dag des Heeren’ verwijst volgens meer evangelische christenen uitsluitend naar een periode van oordeel en komt verder  nergens in de Bijbel als rustdag voor.

Dominee

De vraag rijst natuurlijk of een dominee  dan op zondag wel mag werken, maar de emeritus predikant ds. Heemskerk zier preken niet als werken, zegt hij in een interview. En Jumbodirecteur (en eigenaar op franchisebasis) Rick Hoek in Veenendaal sluit zijn zaak op zondag. Maar ja, hij zit wel in de Bible Belt…Het blad is overigens uitgegeven door de Vereniging Zondagsrust.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.