In totaal zijn donderdag 32 boetes uitgedeeld aan fietsers die geen verlichting hadden. Er waren tussen 18.45 uur en 21.45 uur controles op diverse plaatsen. Fietsers die wel verlichting hadden maar volgens de politie toch niet goed zichtbaar waren, kregen gratis fietslampjes.

Er waren op de Amsterdamseweg ter hoogte van de Kalfjeslaan en bij het viaduct op de Bos en Vaartlaan. Ook reed er een politieauto door Amstelveen om te controleren op fietsverlichting.

Noodzaak

“Goede fietsverlichting is een absolute noodzaak om deel te nemen aan het verkeer”, zegt wethouder Rob Ellermeijer die bij de controles aanwezig was. “Het was een effectieve controle. Als fietser ben je kwetsbaar. Misschien denk je ‘ik zie alles goed’, maar dat betekent dat niet dat je ook altijd wórdt gezien. En dat is natuurlijk minstens zo belangrijk in het verkeer.”

Boodschap

Vorige maand deelden de politie en gemeente nog gratis lampjes uit aan overtreders op het Kazernepad. “Dat was een publieksvriendelijke actie, met een serieuze boodschap. Deze keer was het menens. De gemeente blijft met voorlichting en controles aandacht vragen voor goede fietsverlichting”, zegt Ellermeijer.

Kluisjescontrole 

De fietsverlichtingscontroles waren onderdeel van een aantal politieacties donderdag. Eerder op de dag controleerde de politie kluisjes van leerlingen op drie middelbare scholen. “We hebben daar niets aangetroffen waar we ons zorgen om maken”, zegt wijkagent Jan Pieter Koopmans.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.